De Graafschap start voorbereiding met overwinning

Reinier Robbemond heeft zijn officieuze debuut gemaakt als hoofdtrainer van de Superboeren.

De trainer zat vanmiddag voor het eerst op de bank tijdens de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Op bezoek bij hoofdklasser Silvolde zegevierden de blauw witten met 0-4 mede door 2 doelpunten van Devin Haen.

De Graafschap startte in een 4-3-3 opstelling waarin Hidde Jurjus, na een buitenlands avontuur, zijn rentree maakte. Daarnaast maakten veel jeugdspelers, Jesper van Riel, Ebbe Wenting, Hamza Bouihroune , hun eerste minuten voor de hoofdmacht

Tot aan de drinkpauze van wege het warme weer gebeurde er weinig tot niets. Hoogtepunt was de enige gele kaart die vanmiddag viel voor Pim Olthuis na een overtreding op Joey Konings.  Na een half uur kwam De Graafschap op 0-1. Via Jonathan Opoku belandde de bal op links bij Camiel Neghli, zijn voorzet werd door Olthuis achter zijn eigen keeper gewerkt.

Na de pauze werden er 11 nieuwe krachten waaronder de aanwinsten Danzell Gravenberch en Giovanni Korte binnen de lijnen gebracht. Dit kwam het matige spel van de eerste helft ten goede. In de 52e minuut scoort Davin Haen na een voorzet uit een aanval die liep via Giovanni Korte en Danzell Gravenberch.

Tien minuten later was het opnieuw Davin Haen die met een prachtige volley de 0-3 liet aan tekenen. Een 3 tal minuten later eiste diezelfde Davin Haen opnieuw de hoofdrol op. Binnen de 11 meter werd hij van achteren aangetikt door een Silvolde speler waarop de scheidsrechter naar de penalty stip wees. Danzell Gravenberch schoot de 11 meter onberispelijk achter de Silvolde doelman.

Zaterdag 3 juli 2021, aanvang 13:00 uur:

SC Silvolde - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s):
 0-1 Olthuis (27. / eigen doelpunt), 0-2 Devin Haen (52.), 0-3 Devin Haen (65.), 0-4 Danzell Gravenberch (68.)

Opstelling De Graafschap eerste helft: Hidde Jurjus; Ebbe Wenting, Ted van de Pavert, Milan Hilderink, Jesper van Riel, Rick Dekker, Johnatan Opoku, Hamza Bouihrouchane, Camiel Neghli, Joey Konings en Danny Verbeek.

Opstelling De Graafschap tweede helft: Nick van den Dam, Jim van der Logt, Jasper van Heertum, Maas Willemsen, Roland Baas; Elmo Lieftink, Devin Haen, Jesse Schuurman, Ezra van der Heiden, Danzell Gravenberch en Giovanni Korte.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.