Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verspeelt laatste matchpoint in strijd om directe promotie

De Graafschap verspeelt laatste matchpoint in strijd om directe promotie

De Superboeren zijn er woensdag avond laat niet in geslaagd om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Op een doornatte Vijverberg bleef het zoals het begon 0-0.

De ploeg van trainer Mike Snoei had maar een missie en dat was na het gelijke spel van vorige week vrijdag tegen Jong Ajax namelijk winnen.

De Doetinchemmers,met in de basis Milan Hilderink voor de door corona gevelde Julian Lelieveld en Ronald Baas voor de geschorste Toine van Huizen, begonnen matig aan de wedstrijd.

Zeker in de beginfase zien we twee slordig voetballende elftallen met veel balverlies over en weer. De eerste kans is voor Helmond Sport via Jelle Gosselink. Zijn slappe schot is een gemakkelijke prooi voor doelman Rody de Boer.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Halverwege de eerste helft kwam de regen en hagel met stortbuien naar beneden en legde in no time het veld helemaal blank. Reden voor scheidsrechter Rob Dieperink om de wedstrijd tijdelijk te staken. Nadat het gestopt was met regenen werd met behulp van alle vrijwilligers die aanwezig waren werd het veld weer bespeelbaar gemaakt.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Na een oponthoud van meer dan een uur werd de wedstrijd hervat. Milan Hilderink die na een botsing met Jordy Tomassen niet helemaal ongeschonden uit de strijd was gekomen werd vervangen door Joey Konings.  Meteen kreeg Jordy Tutuarima een grote kans op de openingstreffer, maar doelman Rowen Koot was een sta-in-de-weg en bleef dat in de rest van de wedstrijd. Ook een kopbal van Ted van de Pavert en een schot op de paal van Ralf Seuntjens konden niet omgezet worden in een doelpunt.

Na de pauze van 5 minuten begonnen de Superboeren aan een waar offensief. Het  was eenrichtingsverkeer naar het doel van de Brabanders, maar de bal  ging er maar niet in. De Graafschap kreeg kans op kans, via onder meer Daryl van Mieghem, Johnatan Opoku en Elmo Lieftink.

Nog meer stootkracht werd gebracht door Melvin Platje die Elmo Lieftink kwam vervangen. Ook hem lukte het niet om voor de doorbraak te zorgen. De Graafschap kwam met een enorm slotoffensief, waarbij het bij tijd en wijlen nog goed leek te komen. Maar ook met Ted van de Pavert in de spits kon de beslissing niet geforceerd worden.

In de laatste seconde kreeg Platje nog een enorme kans, maar hij stuitte op Koot en zo voltrok zich een sportief drama op De Vijverberg. Niet De Graafschap, maar Go Ahead Eagles volgt Cambuur naar de eredivisie.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

De Graafschap is nu veroordeelt tot het spelen van de play offs. In de eerste ronde, die zaterdag al plaatsvindt, wacht een duel met Roda JC Kerkrade. Als De Graafschap die ronde overleeft, wachten nog twee hordes richting promotie.

In de eerste ronde, die zaterdag al plaatsvindt, wacht een duel met Roda JC Kerkrade. Als De Graafschap die ronde overleeft, wachten nog twee hordes richting promotie.

Meer foto's rondom deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

Woensdag 12 Mei 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap - Helmond Sport 0-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): -

Arbiter: Dieperink Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Jasper van Heertum, Milan Hilderink (38. Joey Konings),Ted van de Pavert ©, Roland Baas, Jordy Tutuarima; Elmo Lieftink (74.Melvin Platje), Johnatan Opoku, Jesse Schuurman; Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem.

Opstelling Helmond Sport: Koot; Reith, Joppen ©, Van Hoorenbeeck, D┼żepar, Van der Sluijs; Van Keilegom, Loukili (85. Bastiaans), Duijvestijn; Thomassen (73. Hendrikx) en Goselink.

Gele kaart(en) De Graafschap: Tutuarima (9.), Lieftink (20.), Platje (81.)

Gele kaart(en) Helmond Sport: Van Keilegom (90+5.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Helmond Sport: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X