Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap pakt door met overwinning op Jong PSV

De Graafschap pakt door met overwinning op Jong PSV

In de 34e speelronde heeft De Graafschap maandagavond 19 april goede zaken gedaan op bezoek bij Jong PSV. Na het puntenverlies van NAC Breda (3-3 tegen Roda JC) en Almere City FC (3-0 verlies bij Go Ahead Eagles) wist het team van trainer Mike Snoei de tweede plaats te verstevigen. Het gat met beide concurrenten is zes punten. In Eindhoven werd een 0-2 overwinning geboekt.

In de eerste helft wisten de Achterhoekers het verschil te maken tegen een strijdend Jong PSV. De thuisploeg kon over een aantal spelers niet beschikken vanwege het Coronavirus. De allereerste poging was van Elmo Lieftink, maar doelman Müller bracht redding.

Na een kwartier spelen brak Jordy Tutuarima de score open. De verdediger had een goede actie in huis en kon met rechts uithalen, 0-1. Jong PSV, met dertien punten in de vierde periode een tweede positie, kwam er soms gevaarlijk uit maar niet trefzeker.

Richting de rust verdubbelde Elmo Lieftink met een geweldige uithaal de stand naar 0-2. Na een goede borstaanname een afstandsschot met links. Het tweede bedrijf werd goed gestart door De Graafschap. Het ontbrak aan een doelpunt om de score verder uit te breiden.

Jong PSV kon het tempo bij benen en liet zich gelden voor het doel van Rody de Boer. Een doelpunt leverde dat niet op, waardoor De Graafschap met een verschil van twee treffers op de opponent wist te winnen.

Voor de blauw-witten een belangrijke zege om promotie naar de Eredivisie te kunnen bewerkstelligen. Nog vier wedstrijden te gaan met allereerst vrijdag 23 april het thuisduel om 21:00 uur tegen Almere City FC. Op 30 april volgt de uitwedstrijd bij het gepromoveerde SC Cambuur.

Maandag 19 April 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

Jong PSV - De Graafschap 0-2 (0-2)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jordy Tutuarima (15), 0-2 Elmo Lieftink (41)

Arbiter: Van der Eijk Toeschouwers: 0

Opstelling Jong PSV: Müller, Sambo, Daverveld ©, Vos, Oppegård, Bakayoko, Matuta (83. Nassoh), Doudah, Antonisse, Touré (69. Thomas), Saibari (75. Tielemans)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld (76. Milan Hilderink), Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert ©, Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink, Danny Verbeek (64. Joey Konings), Jesse Schuurman, Johnatan Opoku, Daryl van Mieghem (76. Melvin Platje)

Gele kaart(en) Jong PSV: Antonisse (87)

Gele kaart(en) De Graafschap: Julian Lelieveld (32), Toine van Huizen (63), Milan Hilderink (87)

Rode kaart(en) Jong PSV-

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)