Superboeren donderen deur en boeken 4e overwinning op rij

De Graafschap is goed uit de winterstop gekomen. Van de 4 gespeelde wedstrijden in het nieuwe jaar werd alleen verloren van Almere City. De overige wedstrijden werden in winst omgezet, waardoor de Superboeren nog steeds mee doen in de strijd om promotie.

Top Oss won weliswaar haar eerste wedstrijd van 2021 maar moest daarna 3 nederlagen op rij incasseren. Op de ranglijst vinden we Ossenaren terug op de 15e plek met 25 punten.

Voor Lion Kaak, Jordy Rondeel, Cas Peters, Kyvon Leidsman, Jan Lammers, Sjoerd Overgoor) wordt het een weerzien met hun oude club.

Deels gedwongen door het groot aantal geblesseerden deels door de rentree van de herstelde Philippe Rommens startte het elftal van trainer Klaas Wels in een wat verrassende opstelling. Trainer Mike Snoei begon met nieuweling Clint Leemans, verder verving Jonathan Opoku Ralf Seuntjens die na zijn opgelopen blessure van vorige week op de bank begon.

De Graafschap nam vanaf het begin het initiatief. Hoewel de blauw witten de bovenliggende partij was, wist men echter weinig kansen te creëren. Na 10 minuten kopte Toine van Huizen net over het doel na een voorzet van Jonathan Opoku. Niet veel later wist Rody de Boer een gevaarlijk inzet van Philippe Rommens tot corner te verwerken.

Na 20 minuten kommen de Superboeren dan toch aan de leiding. Een verre ingooi van Toine van Huizen beland bij Joey Konings. Met een fallrückzieher van het hoogste niveau, op de rand van de 16 meter, scoort hij weergaloos de 1-0.

Veel viel er daarna niet meer te beleven. Kort voor rust was Top Oss dichtbij de 1-1. Op aangeven van Remans schiet Sanches van dichtbij op het doel, Rody de Boer brengt redding met zijn schoen.

Na de pauze begonnen de Ossenaren flink druk te zetten. Echter zonder dat het resultaat opleverde. Het was nieuweling Clint Leemans, die op aangeven van Danny Verbeek,  zijn debuut wist op te fleuren met een treffer door de bal tussen de benen van doelman Geens te schieten. 2-0.

Trainer Klaas Wels probeerde door het inbrengen van Kyvon Leidsman en Lars Hutten nog wat te forceren. Gevaarlijker werd het spel van Oss daardoor niet.

In de eindfase van de wedstrijd werd het toch nog spannend op de lege Vijverberg. Vier minuten voor het officiele eindsignaal profiteert Mart Remans door een misser van Rody de Boer af te straffen. 2-1.

De Ossenaren voeren de druk daarna nog flink op. Kansen waren er wel maar doelpunten geen. Bijna werd het nog 3-1 doordat Ralf Seuntjens goed wist te profiteren van de ruimte achter in. In een 1 op 1 situatie met keeper Geens schiet hij echter tegen de paal.

Van deze wedstrijd zijn ook wedstrijdfoto's gemaaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum!

Vrijdag 29 januari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap  - Top Oss 2-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Konings (20.), 2-0 Leemans (52.), 2-1 Remans (86.)

Arbiter: Bos Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert ©, Tutuarima; Lieftink, Leemans (61. Schuurman), Verbeek (90+1. Baas); Opoku (61. Seuntjens) en Konings (61. Van Mieghem).

Opstelling Top Oss: Geens; Sanches, Lammers, Stuy van den Herik ©, Fleuren (65. Hutten), Roosken; Kaak (65. Leidsman), P. Rommens (81. Overgoor), O. Rommens; Van der Heijden (81. Peters) en Remans.

Gele kaart(en) De Graafschap: Schuurman (83.)

Gele kaart(en) Top Oss: O. Rommens (38.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Top Oss: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.