De Graafschap verliest door twijfelachtige penalty en wereldgoal

Drie keer is scheepsrecht zegt het spreekwoord. De afgelopen 3 jaar was PSV elke keer vroegtijdig uitgeschakeld in het bekertoernooi. Met die wetenschap hoopte De Graafschap vanavond, na de overwinning op FC Twente (1-3) in de 1e bekerronde, opnieuw te gaan stunten tegen een eredivisieploeg.

De Graafschap begon met een 5 mans verdediging. Jordy Tutuarima keerde na 4 wedstrijden afwezig te zijn geweest weer terug in de basis. Daarnaast was er een basisplaats weggelegd voor Joey Konings. PSV trad aan met oa wereldkampioen Mario Götze en verving Lars Unnerstal Mvogo in het doel.

De Superboeren kwamen het 1e kwartier van de wedstrijd ongeschonden door. PSV ontsnapt al vrij vroeg in de wedstrijd aan een vroege tegen treffer. Toine van Huizen krijgt een grote kopkans na een vrije trap van Daryl van Mieghem. Ook de Eindhovenaren krijgen een kans via Baumgartl die in de 10e minuut naast kopt.

In de 20e minuut komen de Doetinchemmers met de schrik vrij. Na een aanval via Malen beland de bal bij Ittaharen die op zijn inzet geblokt ziet worden door Ted van de Pavert. PSV dringt meer en meer aan maar de ploeg van Mike Snoei zit er kort op en verdedigd goed. Het elftal van Roger Schmidt is nog geen geoliede aanvalsmachine tot nu toe.

Na 30 minuten mag Daryl van Mieghem een vrije trap nemen. Het is Toine van Huizen die de bal fraai achter doelman Unnerstall schiet. Helaas wordt zijn goal wegens buitenspel afgekeurd. Een en ander lijkt twijfelachtig en het is jammer dat de VAR vanavond afwezig is.

De laatste 10 minuten voor rust zijn voor PSV. De druk op de Superboeren neemt steeds meer toe. Met nog 5 minuten tot aan de rust zien we een prachtige scrimmage voor het doel van de uitstekend keepende Rody de Boer. Voorzet Götze. Viergever, Dumrfries, Sangaré, Malen. Allemaal proberen ze het. Maar hij zit niet. Even later redt dezelfde Rody de Boer uitstekend bij een hard schot van Sangare. Vlak voor het rustsignaal krijgt Malen nog een dot van een kans. Zijn lob beland in de handen van De Graafschap goalie.

Na de pauze komt Rosario Sangare vervangen. Mike Snoei laat dezelfde 11 als in de eerste helft opdraven. Na 5 minuten is Daryl van Mieghem gevaarlijk via een counter veel meer dan een hoekschop levert het niet op. In de 55e minuut krijgt PSV een gemakkelijk gegeven strafschop na een lichte overtreding van Rick Dekker op Dumfries. Max klaar het klusje doordat Rody de Boer de verkeerde kant in duikt, 0-1.

Na de penalty wordt het spel niet veel beter. PSV ploetert voort, krijgt een tweetal kansen maar verzuimd het duel te beslissen. Ralf Seuntjens probeert het met een paar afstandschoten. Succesvol is hij er helaas niet mee.

In de fase tussen de 65e en 80 minuut wordt er aan beide kanten veel gewisseld. Bij de blauw-witten komt o.a. Milan Hilderink in de ploeg voor Rick Dekker. Aan PSV kant moet Rosario het veld al weer geblesseerd verlaten voor Fein.

Met werkelijk een prachtig doelpunt beslist Malen van ruim 32 meter de wedstrijd, 0-2. Kort voor het eind van de reguliere speeltijd doet De Graafschap dan eindelijk wat terug. Milan Hilderink is attent en tikt van dichtbij de 1-2 binnen. In de 4 minuten extra tijd gebeurde niets bezienswaardig meer.

Van deze wedstrijd zijn weer wedstrijdfoto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Woensdag 16  December 2020 (TOTO KNVB Beker 2020-2021)

De Graafschap  - PSV 1-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 56. 0-1 Max (strafschop), 85. 0-2 Malen, 90. 1-2 Milan Hilderink

Arbiter: Van den Kerkhof Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima (72.Roland Baas); Elmo Lieftink (60.Jesse Schuurman), Rick Dekker (64. Milan Hilderink), Ralf Seuntjens; Joey Konings, Daryl van Mieghem

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries (78. Teze), Baumgartl, Viergever, Max; Sangaré (46. Rosario, 65. Fein), Hendrix, Ihattaren (90. Boscagli), Götze; Gakpo (78. Piroe), Malen

Gele kaart(en) De Graafschap: Jasper van Heertum, Toine van Huizen

Gele kaart(en) PSV: Sangaré

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) PSV: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.