Kansloze nederlaag De Graafschap: 4-0

De Graafschap heeft vanmiddag een kansloze nederlaag geleden tegen FC Twente. De Achterhoekers gingen in het Grolsch Veste stadion met 4-0 onderuit.

Trainer Ulderink kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op Breinburg. De kleine middenvelder raakte zaterdag op de afsluitende training geblesseerd. El Hassnaoui begon achter spits Poepon waardoor De Leeuw op rechts werd geposteerd.

FC Twente begon schep aan de wedstrijd en zette de Achterhoekers van het beginsignaal af aan onder druk. De resulteerde al snel in een hectisch moment voor het doel van De Winter. Meijer bracht redding door de bal van de lijn te halen. Het was Twente dat het spel maakte zonder echt gevaarlijk te worden. De Achterhoekers konden er helemaal niets tegenover stellen. Het wist de bal amper in de ploeg te houden. Spits Poepoen waande zich op een eiland en werd, als hij al in het spel werd betrokken, vooral door de lucht aangespeeld. Naarmate de eerste helft vorderde leek de tactiek van Ulderink te werken want De Graafschap bleef, zij het met kunst en vliegwerk, overeind. Toch ging het in de slotfase van de eerste helft alsnog fout. Eerst was er nog een goede kans voor Poepon die alleen op doelman Mihaylov af ging maar zijn inzet voor het doel langs zag verdwijnen. Aan de andere zijde was het wel raak. Wisgerhof bracht de thuisclub na aangeven van Brama op voorsprong: 1-0

Ook na rust was het spelbeeld hetzelfde. FC Twente zette De Graafschap met de rug tegen de muur. De Graafschap beperkte zich tot verdedigen en liet aanvallend helemaal niets zien. Na een uur spelen bracht Oud-Graafschapper De Jong zijn oude club de genadeslag toe. De aanvaller werd door Chadli in stelling gebracht waarna deze vanuit randje buitenspel de 2-0 op het scorebord bracht. Het was het eerste doelpunt van De Jong tegen zijn oude club. Hiermee was het verzet van De Graafschap gebroken. Twee minuten later was het weer raak. Brama legde de bal achter De Achterhoekse defensie waarna John de ver uit zijn doel gekomen De Winter kon passeren:3-0.

Wat De Graafschap hierna liet zien was schrijnend. Het doolde als een aangeslagen bokser over het veld. Fränkel verving de falende Sreckovic maar kon ook geen rust brengen in het spel van de Achterhoekers. Doelman Mihaylov strooide nog wat zout in de wonden door toen hij uiteindelijk de bal een keer kreeg deze op z’n gemak ging hooghouden. Dit was dan ook één van de weinige activiteiten van de doelman deze middag. In de slotfase van de wedstrijd deed ook Fer nog een duit in het zakje. De invaller sneed door het hart van de defensie en bepaalde de einduitslag op 4-0.

Karakteristiek, zondag 06 november 2011

FC Twente - De Graafschap: 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Wisgerhof (40), 2-0, De Jong (60), 3-0, John (62), 4-0, Fer (85)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 29.500

Geel De Graafschap: Yuri Rose
Geel FC Twente:

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Chadli, Landzaat (73. Janssen), John (81. Gouriye), De Jong en Bajrami (63. Fer).

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Michael de Leeuw, Yuri Rose, Soufian El Hassnaoui, Jussi Kujala, Nenad Sreckovic (63. Purrel Fränkel), Rydell Poepon.