Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De kraker tegen Go Ahead Eagles levert een 1-2 winst op

De kraker tegen Go Ahead Eagles levert een 1-2 winst op

Een mooie sfeeractie in het uitvak ’Niet alleen, wi-j doet ’t samen!’ was een goede opmaak richting het levendige duel in Deventer. De Graafschap begon met Giannis Mystakidis in de basisformatie. Ook Ted van de Pavert keerde terug. Voor Roland Baas een bijzonder duel, daar de verdediger vorig seizoen in actie kwam voor Go Ahead Eagles.

Het team van coach Mike Snoei wist al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Op aangeven van Javier Vet kon Ralf Seuntjens de bal binnen werken, 0-1. Voor de thuisploeg waren er enkele mogelijkheden, maar kwam dit niet tot een gelijkmaker.

De start van de tweede helft was succesvol. Na goed doorzetten van Ralf Seuntjens werd Branco van den Boomen in staat gezet om de 0-2 binnen te schieten. Niet veel later lag de 0-3 tegen de touwen via Ted van de Pavert. Scheidsrechter Dieperink keurde de treffer af, daar doelman Verhulst werd gehinderd.

Een afstandsschot van de thuisploeg ging naast het doel van Hidde Jurjus. Vervolgens kreeg Javier Vet de bal mee en stond de middenvelder onverwachts één-op-één met goalie Verhulst, die zijn inzet wist te keren.

Een spannende slotfase brak aan. Maarten Pouwels kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de 1-2 binnen. Het thuispubliek ging er voor zitten en stond op om voor de gelijkmaker te tekenen. Heel dichtbij was de club uit Deventer via Donny van Iperen, maar ging het lederen projectiel langs de andere kant van de paal.

De Graafschap hield stand en boekte daardoor een belangrijke overwinning om de directe promotieplek in handen te houden. FC Volendam won vrijdag met 4-0 van Jong Ajax en blijft de voorsprong zeven punten. Maandagavond komt SC Cambuur tegen Jong AZ in actie.

Karakteristiek, Zondag 8 Maart 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

Go Ahead Eagles - De Graafschap 1-2 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ralf Seuntjens (9.), 0-2 Branco van den Boomen (50.), 1-2 Maarten Pouwels (86.)

Arbiter: Rob Dieperink Toeschouwers: 9.463

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst, Lucassen, Beukema (46. Van Iperen), Swart (60. Pouwels), Brito, Bannink, Ahannach, Lieftink © , Navrátil, Rabillard, Berden (73. Edqvist)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas, Javier Vet, Branco van den Boomen, Gregor Breinburg (68. Callum Slattery), Daryl van Mieghem (83. Jordy Tutuarima), Ralf Seuntjens ©, Giannis Mystakidis (70. Sven Blummel)

Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: Swart (51), Bannink (52.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Ralf Seuntjens (90+5.)

Rode kaart(en) Go Ahead Eagles: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X