Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verpletterd Jong AZ en pakt de 3e periode titel

De Graafschap verpletterd Jong AZ en pakt de 3e periode titel

Op een volgepakte en regenachtige Vijverberg versloeg De Graafschap gisterenavond Jong AZ met maar liefst 5-1. De ploeg uit Alkmaar was voor de winterpauze de enige club die de Superboeren wisten te verslaan. In Noord Holland werd het destijds 2-1.

(Tekst gaat verder onder de foto)
Gra-AZ (1)

De wedstrijd was amper tien minuten oud toen aanvoerder Ralf Seuntjens het voortouw nam. Uit een voorzet van Daryl van Mieghem kopte hij de Superboeren naar een 1-0 voorsprong. Niet veel later kreeg de half fitte spits uit een dieptepass van Branco van den Boomen de mogelijkheid op 2-0. Keeper De Boer wist de bal echter redding te brengen. Kort daarna probeerde Ronald Baas van afstand een afvallende bal tot doelpunt te promoveren. Zijn schot gaat echter net naast. De gasten kregen daarna iets meer vat op het spel en kregen via Savastano en Margaret een paar kansjes. Binnen het half uur is het Van Mieghem die voor de 2-0 zorgt. Hij wordt diep gestuurd door Branco van den Boomen en weet de bal in het doel te prikken. Die zelfde Branco van den Boomen zorgt met een perfect uitgevoerde vrije trap voor 3-0. Op slag van rust is het Javier Vet die uit een kopbal die er 4-0 van maakt.

(Tekst gaat verder onder de foto)
Gra-AZ (2)

Kort na rust wordt het nog erger voor de Kaaskoppen. Jacobs maakt in de 16 meter een overtreding op Branco van den Boomen. Penalty. Vanaf de 11 meter stip is het Ralf Seuntjens die de bal beheerst binnenschiet 5-0. In de 57e minuut scoort Oosting op aangeven van Koopmeiners de eretreffer voor de Alkmaarders. Aan de kant van de Doetinchemmers komt de Griek Giannis Mystakidis de leeg gespeelde Ralf Seuntjens vervangen. Jongeling Jonathan Vergara Berrio komt in de 70e minuut Stef Nijland vervangen en maakt daarmee zijn officiële debuut voor de blauw witten. Ook Van Mieghem wordt naar de kant gehaald voor Callum Slattery. De Superboeren krijgen in het laatste kwartier via Giannis Mystakidis, Leeroy Owusu en Callum Slattery nog een aantal kansen om de score uit te breiden, maar meer dan 5-1 wordt het niet. De ploeg van Mike Snoei veroverd door dit resultaat de 3e periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Volgende week zondag gaan de Superboeren op bezoek in Deventer voor de kraker tegen Go Ahead Eagles.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 28 februari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Jong AZ 5-1 (4-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ralf Seuntjens (9.), 2-0 Daryl van Mieghem (27.), 3-0 Branco van den Boomen (35.), 4-0 Javier Vet (40.), 5-0 Ralf Seuntjens (53.), 5-1 Thijs Oosting (57.)

Arbiter: Clay Ruperti | Toeschouwers: 9.945

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Victor van den Bogert, Roland Baas; Javier Vet, Branco van den Boomen, Gregor Breinburg; Daryl van Mieghem (77. Callum Slattery), Ralf Seuntjens © (58. Giannis Mystakidis) en Stef Nijland (69. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Jacobs, Gullit (46. Bakker), Savastano; Koopmeiners ©, Taabouni (58. Kunst), Sedlacek; Correia, Margaret (80. Fase) en Oosting.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) Jong AZ: Jacobs (52.), Sedlacek (86.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong AZ:

Gra-AZ (3)

Gra-AZ (4)

Gra-AZ (5)

Gra-AZ (6)

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X