Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest in de beker met 2-0 van Vitesse

De Graafschap verliest in de beker met 2-0 van Vitesse

Dinsdagavond 29 oktober 2019 was de aftrap van de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Om 18:30 uur trapten Vitesse en De Graafschap af. Met ongeveer 300 supporters uit de Achterhoek werd een kleine 2-0 nederlaag geleden tegen Vitesse, de ploeg die een gedeelde tweede plaats met AZ en PSV bezit in de Eredivisie. Hoofdtrainer Mike Snoei liet verdediger Toine van Huizen terug keren in de basis. Na een blessure was Toine van Huizen weer inzetbaar, daar Ted van de Pavert n.a.v. de rode prent tegen FC Dordrecht (5-0 winst) een schorsing uit zat. Andere basisplekken waren er voor Roland Baas en Jeremy Helmer. Ralf Seuntjens begon op de bank, waardoor Daryl van Mieghem de aanvoerdersband droeg. Al na drie minuten was het raak voor de thuisploeg. Een schot van Buitink raakte de paal. In de rebound trof Darfalou doel, wat een vroege 1-0 op het scorebord bracht. De thuisploeg wist kort op de man te verdedigen en kreeg de uitspelende ploeg niet de tijd om rustig op te bouwen. Met twee vrije trappen en een schot van afstand van Jeremy Helmer was De Graafschap nauwelijks gevaarlijk. Een poging van Darfalou werd gekeerd door doelman Hidde Jurjus.

In het tweede bedrijf een goede bal van Leeroy Owusu op Javier Vet. Laatstgenoemde, omringd door drie tegenstanders, kon vervolgens niet uithalen voor de gelijkmaker. Ralf Seuntjens en Jesse Schuurman, afgelopen zomer via Jong Vitesse naar De Graafschap gekomen, werden binnen de lijnen gebracht. Twintig minuten voor tijd zette Dicko Vitesse op een 2-0 voorsprong. Een debutant aan de zijde van De Graafschap was voor Dylan Chiazor. In de slotfase kon de invaller zijn debuut niet bekronen met een doelpunt wat de 2-1 had kunnen betekenen. Vitesse weet de bekerderby winnend af te sluiten en komt uit in de tweede ronde.

Voor De Graafschap rest vrijdagavond 1 november al weer een competitieduel. Dan komt Excelsior op bezoek. Aanvang is 20:00 uur.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Dinsdag 29 oktober 2019 (Toto KNVB Beker 2019-2020)

Vitesse - De Graafschap 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Oussama Darfalou (03.), 2-0 Nouha Dicko (68.)

Arbiter: Allard Lindhout

Opstelling Vitesse: Lamprou; Lelieveld, Doekhi, Hajek, Clark; Dasa, Bazoer, Bero ©, Grot (87. Vroegh); Darfalou (78. Foor) en Buitink (67. Dicko).
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Jasper van Heertum, Roland Baas (60. Ralf Seuntjens), Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg, Branco van den Boomen, Javier Vet, Jeremy Helmer (60. Jesse Schuurman) Daryl van Mieghem © (72. Dylan Chiazor).

Gele kaart(en) Vitesse:
Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Vitesse
Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid: 

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap


® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook


Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Willem II

Willem II

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 6 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende uitwedstrijd is vrijdag 6 oktober in Tilburg tegen Willem II, aftrap 20:00 uur (uitverkocht)

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 20 oktober tegen FC Groningen, aftrap 20:00 uur.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)