De Graafschap niet verder dan gelijkspel tegen Almere City FC

De Graafschap had gisterenavond de mogelijkheid zich te laten kronen tot periodekampioen. Voorwaarde was daarvoor dat zowel NAC als Cambuur punten moesten laten liggen in hun thuiswedstrijden tegen NEC en Excelsior. Beide clubs weigerden echter mee te werken. Het was uiteindelijk NAC dat als winnaar van de eerste periode uit de bus kwam. De Superboeren moesten het tegen Almere City FC doen zonder hun geblesseerde aanvoerder en aanvalsleider Ralf Seuntjens. Jordy Thomassen nam zijn plek in de voorhoede over en de aanvoerdersband ging over naar Ted van de Pavert.
Het eerste gevaar kwam na 8 minuten van de Doetinchemmers. Het afstandsschot van Jordy Thomassen werd eenvoudig gepakt door keeper Joshua Smits. Kort daarop moest Ted van de Pavert aan de noodrem trekken en kreeg voor zijn overtreding op Kaandorp de gele kaart gepresenteerd van scheidsrechter Christiaan Bax. Hidde Jurjus voorkomt met een goede redding dat Venema de gegeven vrije trap het doel in kan krullen. Almere City FC krijgt direct daarop na een hoekschop twee keer de mogelijkheid om via Kaandorp (schot geblokt) en Hunte (mist de bal) op voorsprong te komen. In tegenaanval is het Javier Vet die over schiet na een prima voorzet van Mohamed Hamdaoui. Drie minuten later is de uitstekend keepende Hidde Jurjus opnieuw een sta in de weg voor Almere City FC. Met een geweldige redding voorkomt hij dat de volley van Kaandorp over de doellijn gaat. In de 27e minuut is het opnieuw de ploeg van trainer Robert Molenaar die gevaarlijk wordt.
Na een goede aanval werkt Toine van Huizen de bal bijna in eigen doel. In de rebound is Bram van Vlerken dichtbij de 0-1 maar het is opnieuw Hidde Jurjus die de bal pakt. Vijf minuten voor rust lijkt dan eindelijk de 1-0 te vallen. Na een goede aanval geeft Mohamed Hamdaoui voor op Stef Nijland die zijn prachtige boogbal via de lat over ziet gaan. Kort voor het rust signaal krijgt Stef Nijland opnieuw een grote kans nadat de bal hem is toegespeeld door Branco van de Boomen. Zijn rolletje wordt eenvoudig gepakt door de Almere sluitpost.

Na rust duurt het 5 minuten voordat Almere City FC gevaarlijk kan worden. Mirani is dicht bij de openingstreffer maar is iets te laat met zijn hoofd om de gevaarlijk genomen vrije trap tot doelpunt te promoveren. In de volgende 10 minuten krijgen de blauw witten een groot aantal kansen. Javier Vet mist vrijstaand voor de keeper. Scheidsrechter Bax verzuimd een 11 meter te geven als Stef Nijland in de 16 meter onderuitgaat. Branco van den Boomen schiet de bal over na goed aangeven van Mohamed Hamdaoui. De volgende kans is van de vleugelaanvaller zelf die na een hakje van Branco van de Boomen de bal in de handen van goalie Joshua Smits schiet. In de 61e minuut is Almere City weer eens gevaarlijk. Hunte trekt naar binnen, maar zijn schot op doel wordt eenvoudig gepakt door de Doetinchemse doelman. In de 69e minuut krijgt zijn tegenpool aan Almere kant, Joshua Smits, de gele kaart wegens tijdrekken. In de 74e minuut wordt voor het eerst aan beide kanten gewisseld. Stef Nijland wordt vervangen door Jeremy Helmer. Met nog 10 minuten op de klok krijgen de Superboeren opnieuw een grote kans. Mohamed Hamdaoui haalt uit vanaf 16 meter maar ook dit keer weet doelman Joshua Smits de bal te pakken. Het publiek gaat achter de ploeg staan en probeert ze na de overwinning te schreeuwen in de slotfase. Kort voor zijn wissel is Nick Venema nog even gevaarlijk met een schot op doel, maar zijn poging is een eenvoudige prooi voor Hidde Jurjus. In de 86e minuut krijgt Harrison nog een vrije schietkans maar ook dit keer is de Graafschap doelman op zijn hoede en voorkomt erger.
In de 4 minuten blessuretijd komen de Superboeren nog goed weg. Het is opnieuw Harrison die op aangeven van Hammouti die vrij voor de goal de bal rakelings naast schiet. Eindstand na 94 minuten: 0-0.

De eerst volgende wedstrijd is op vrijdag 18 oktober, dan gaat De Graafschap op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 04 oktober 2019 (Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Almere City FC 0-0 (0-0)