De Graafschap geeft in Kerkrade voorsprong én koppositie uit handen

Voor de derde keer op rij speelde De Graafschap een uitduel gelijk. Na eerder een 0-0 bij TOP Oss en een 1-1 gelijkspel tegen NEC, werd net als in Nijmegen ook in Kerkrade een voorsprong uit handen gegeven: 1-1. Daarmee neemt NAC Breda (0-1 winst bij TOP Oss) de koppositie over en zakt De Graafschap naar plek drie, daar SC Cambuur met 0-4 zegevierde bij FC Volendam en de tweede positie in neemt.
Het team van hoofdcoach Mike Snoei begon in dezelfde basisopstelling als vorige week tegen FC Eindhoven (4-0 winst). De uitspelende ploeg kreeg diverse mogelijkheden. De eerste treffer was halverwege de eerste helft. Na een vrije trap kwam de bal aan de linkerkant voor de voeten van Javier Vet. Zijn eerste inzet werd gekeerd door een verdediger. De rebound bleek echter wel raak, 0-1.
Het lukte De Graafschap niet om als bovenliggende partij het verschil in de stand te maken. De voorzetten kwamen niet aan bij ploeggenoten en bleef daardoor de 0-2 uit. Beide ploegen gingen de rust in met een 0-1 tussenstand.
Een andere tweede helft volgde, waar de thuisploeg van zich liet spreken. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong wist door een verdedigingsfout de 1-1 gelijkmaker binnen te werken. Ike Ugbo stond voor het doel vrij en kon eenvoudig intikken. Net daarvoor viel aanvoerder Ralf Seuntjens geblesseerd uit. Een herhaling als tegen NEC (in de slotfase een 0-1 voorsprong naar 1-1) zat er aan te komen. Vet was met een schot van afstand dichtbij een nieuwe voorsprong, maar kon de thuisploeg ook voor de 2-1 aantekenen. Jordy Croux schoot de bal over. Een vrije trap van Stef Nijland ging net over en Vet kopte naast.
In de slotfase hield doelman Hidde Jurjus een inzet van Ugbo tegen, waardoor de thuisploeg bijna de overwinning kon vieren. Uiteindelijk dus een 1-1 puntendeling.

Volgende week de laatste wedstrijd in de eerste periode. Met vier ploegen die kans maken op een schild: NAC Breda, SC Cambuur, De Graafschap en Excelsior. De Superboeren ontvangen vrijdag 4 oktober om 20:00 uur in eigen huis Almere City FC.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 27 september 2019 (Seizoen 2019-2020)

Roda JC - De Graafschap 1-1 (0-1)
Doelpuntenmaker(s): 0-1 Javier Vet (22.), 1-1 Ike Ugbo (66.).

Arbiter: Clay Ruperti

Opstelling Roda JC Kerkrade: Muyters; Schlösser, Werker ©, Verburgh, Durwael; Souren, Klaasen, Cotan (88. Keulen); Croux, Ugbo (90. Prtajin) en Rösch.
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet (82. Jeremy Helmer), Branco van den Boomen, Gregor Breinburg, Mohamed Hamdaoui, Ralf Seuntjens © (64. Jordy Thomassen) en Stef Nijland.

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Rösch (22.), Souren (52.), Cotan (86.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Stef Nijland (50.), Jordy Tutuarima (78.)