De Graafschap heer en meester op de Vijverberg.

Ook in de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen bleef De Graafschap ongeslagen. FC Eindhoven, de ploeg van oud Graafspeler Ernie Brands, werd op inzet en felheid afgetroefd. Trainer Mike Snoei sprak na afloop dat hij zijn ploeg de beste 1e helft van dit seizoen had zien spelen. Het was jammer dat de Zebra’s veel kansen onbenut lieten. Door deze overwinning staan de Doetinchemers nog steeds aan kop, gevolgd door NAC dat in de laatste minuut won van Excelsior. Beide ploegen zijn grote kanshebber voor de 1e periodetitel. Voor de wedstrijd werd Ralf Seuntjens gehuldigd als Maker van het Doelpunt van de maand. Na 7 minuten wedstrijd liet hij een niet te missen kans aan zich voorbijgaan. Op aangeven van Mohamed Hamdaoui, schiet hij in vrijstaande positie, net voor de goal langs. De eerste kans voor Eindhoven komt van Sleegers, in de 13e minuut, hij ziet zijn afstandsschot via een Graafschap been net over gaan. In de 16e minuut is het raak voor de Superboeren. Mohamed Hamdaoui scoort na een mooie aanval via Stef Nijland en Jordy Tutuarima. Drie minuten laten zien we weer een goed lopende aanval. Ralf Seuntjens heeft de bal opnieuw voor het intikken, maar schiet de bal naast op aan geven van Mohamed Hamdaoui. In de 22e minuut is het bijna 2-0, doelman Swinkels weet de inzet van Stef Nijland nog net te keren. Enkele minuten laten mag FC Eindhoven een vrije trap nemen. Biemans kopt de bal goed richting het doel van Hidde Jurjus, die met zijn redding de gelijkmaker voorkomt. Drie minuten later is het dan toch 2-0. Vanaf de rand van de 16 schiet Gregor Breinburg, met een bekeken balletje, de bal achter sluitpost Swinkels. Bijna wordt het nog 3-0. Stef Nijland schiet de bal vanuit een onmogelijke hoek tegen de lat, waarna de bal over gaat. Met nog 5 minuten op de klok gaat Lopez alleen op Hidde Jurjus af, die de bal via zijn voet naast ziet gaan. Op slag van rust stoomt Leeroy Owusu op langs de zijlijn, het zet de bal voor op Mohamed Hamdaoui, die de bal over stift.
Na rust is het FC Eindhoven dat de eerste kans kreeg. Hidde Jurjus voorkomt met een mooie save dat Sleegers de aansluitingstreffer maakt. Direct daarop trekken de blauw witten ten aanval. Gregor Breinburg geeft voor op Mohamed Hamdaoui die zijn inzet via de voeten van Swinkels gekeerd ziet worden. In de 57e minuut scoort dan toch FC Eindhoven via Lopez. Scheidsrechter Kuipers keurt de goal echter af vanwege buitenspel. Branco van den Boomen lijkt niet veel later zijn oude ploeg de genadeslag toe te brengen, maar schiet over. Ralf Seuntjens scoort dan uiteindelijk toch, na diverse kansen gemist te hebben, weet hij met een fraai ingeschoten bal de stand te verhogen naar 3-0. Niet veel later wordt de licht geblesseerde aanvaller vervangen door Jordy Thomassen. FC Eindhoven krijgt nog een tweetal kansen via Biemans en Seedorf maar de uitstekend keepende Hidde Jurjus, blijkt vanavond een grote sta in de weg voor de Brabanders. Tien minuten voor tijd is het Branco van den Boomen, die met een steekpass Jordy Thomassen bereikt. De invaller laat Swinkels met een prachtige boogbal opnieuw kansloos, 4-0. Trainer Mike Snoei brengt jeugdspeler Matthijs van Nispen nog in voor Branco van den Boomen. De jongeling maakt daarmee zijn officiële debuut voor De Graafschap op de Vijverberg.

Komende vrijdag gaat De Graafschap op bezoek bij Roda JC in Kerkrade.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 20 september 2019 (Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - FC Eindhoven 4-0 (2-0)

Doelpuntenmaker(s):
 1-0 Mohamed Hamdaoui (16.), 2-0 Gregor Breinburg (30.), 3-0 Ralf Seuntjens (62.), 4-0 Jordy Thomassen (80).

Arbiter: Björn Kuipers Toeschouwers: 9.065

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg, Branco van den Boomen (84. Matthijs van Nispen), Javier Vet, Stef Nijland, Ralf Seuntjens © (67. Jordy Thomassen), Mohamed Hamdaoui (82. Jeremy Helmer).
Opstelling FC Eindhoven: Swinkels ©, Seedorf, Peijenburg, Biemans (89. Vermeulen), Idzes; De Rooij (46. Daniëls), Essikal, Bourard, Lopes, Makasi (67. Cicilia) en Sleegers.

Gele kaart(en) De Graafschap:
Gele kaart(en) FC Eindhoven: Peijenburg (52.)

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.