Veerkracht De Graafschap beloond na matige 1e helft

Na een interlandpauze van 2 weken speelde De Graafschap gisterenavond op een bijna volle Vijverberg, alleen het uitvak en Vak 22 bleven leeg, tegen de beloften van Ajax. Richard Roelofsen nam de honneurs waar als trainer voor de geschorste Mike Snoei.
De Graafschap werd de eerste helft overklast door de Amsterdammers. Na 10 minuten werd Ekkelenkamp neergehaald door Toine van Huizen in de 16 meter, het was Lassina Traore, die voor het eerst deze competitie doelman Hidde Jurjus het nakijken liet. 0-1. De Graafschap kon er amper wat tegen over zetten. Na 21 minuten kwamen de Superboeren er snel uit via Hidde Jurjus. De bal belande via Ralf Seuntjens en Jeremy Helmer bij Javier Vet die rakelings naast schoot. Niet veel later omspeelde Gravenberch goalie Hidde Jurjus en tikt eenvoudig de 0-2 binnen. Daarna duurde het toch de 38e minuut voor dat de Graafschap weer eens een kans kreeg. Javier Vet zijn afstandsschot gaat naast het doel. Drie minuten later ziet Jasper van Heertum zijn inzet geblokt worden door een Ajax been. In de blessuretijd krijgt Branco van den Boomen nog een goede schietkans maar hij ziet zijn bal op de paal belanden.
Na rust zagen we een herboren De Graafschap trainer Richard Roelofsen heeft Mohamed Hamdaoui in de kleedkamer achter gelaten voor Jordy Thomassen. Al in de 1e minuut na de rust komt Jong Ajax met 10 man te staan na een rode kaart voor Timber na een harde tackel op Ted van de Pavert. Na 3 minuten spelen is het dan eindelijk raak voor de Superboeren, met een prachtige schot van afstand, is het Jasper van Heertum die de aansluitingstreffer scoort. De Graafschap neemt het heft in handen maar ziet kansen van Branco van den Boomen en Jordy Tutuarima het doel voorbijgaan. In de 56e minuut komt Stef Nijland, Jeremy Helmer aflossen. Na 64 minuten wedstrijd is het opnieuw raak 2-2. Na een aanval over meerdere schijven is het Branco van den Boomen die zijn eerste doelpunt in dienst van De Graafschap maakt. Jong Ajax is totaal de weg kwijt en de Superboeren zetten nog een tandje bij om de overwinning in Doetinchem te laten.
Tien minuten voor tijd is het dan zo ver. Ralf Seuntjens kopt de bal tegendraads achter keeper Scherpen na een goede vrije trap van Branco van den Boomen. Kort voor het einde krijgt Branco van den Boomen zijn publiekwissel. Jesse Schuurman komt hem voor de laatste paar minuten vervangen.

Maandag 16 september gaat De Graafschap op bezoek bij NEC Nijmegen.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 13 september 2019 (Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Jong Ajax  3-2 (0-2)
Scoreverloop: 0-1 Lassina Traore (09. / strafschop), 0-2 Ryan Gravenberch (23.), 1-2 Jasper van Heertum (48.), 2-2 Branco van den Boomen (64.), 3-2 Ralf Seuntjens (81.).

Arbiter: Martin Pérez | Toeschouwers: 9.504

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Jasper van Heertum, Branco van den Boomen (89. Jesse Schuurman), Javier Vet, Jeremy Helmer (56. Stef Nijland), Ralf Seuntjens © en Mohamed Hamdaoui (46. Jordy Thomassen).

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Ter Heide, J. Timber, Kemper ©, Familia-Castillo, Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting (46. Mendez), Jensen (71. Thethani), Traore (65. Danilo Pereira da Silva) en Q. Timber.