Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap blijft gedeeld koploper na puntenverlies bij TOP Oss

De Graafschap blijft gedeeld koploper na puntenverlies bij TOP Oss

Na het verlies van medekoploper NAC Breda (2-1 bij FC Volendam) heeft De Graafschap verzuimd om als enige koploper verder te gaan. Na de 0-0 puntendeling tegen TOP Oss staat de Doetinchemse club op tien punten. Evenals FC Eindhoven dat het duel met Go Ahead Eagles (2-1) winnend wist af te sluiten.

Bij TOP Oss komen dit seizoen oud-spelers van De Graafschap in actie Lion Kaak, Sjoerd Overgoor en Cas Peters. Met de 400 supporters in het uitvak was er een mooie sfeeractie te zien: gisteren, vandaag, morgen …

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het eerste gevaar was namens de uitspelende ploeg. Mohamed Hamdaoui gaf voor op Jordy Thomassen, maar kon niet goed uithalen. Voor TOP Oss had Philippe Rommens een schotkans, maar werd gered door doelman Hidde Jurjus.

Vlak voor de rust probeerde Stef Nijland van afstand een vrije trap binnen te schieten, maar doelman Ronald Koeman Jr. bracht redding. Ook Hamdaoui mistte een opgelegde kans om de score te openen. Na de rust debuteerde nieuwe aanwinst Branco van den Boomen voor de Achterhoekers.

Vanwege de lichtinstallatie, waarbij enkele lampen uit gingen, duurde het een tijdje voordat de wedstrijd werd hervat. In het laatste half uur een vrije trap voor de thuisploeg, waarbij Jurjus opnieuw redding bracht. Voor Peters was een één-op-één situatie met goalie Jurjus, waarbij laatstgenoemde de oud-spits van de Superboeren van scoren wist af te houden.

Enkele pogingen van Mohamed Hamdaoui, Ralf Seuntjens en Leeroy Owusu werden niet tot treffers omgezet. Het was wederom Peters met een kans, maar zag in Hidde Jurjus weer een sta in de weg. Ralf Seuntjens tikte vlak voor tijd de 0-1 binnen, maar werd deze goal afgekeurd, daar invaller Jasper van Heertum voorafgaand aan het doelpunt een overtreding beging.

In de slotfase ontving trainer Mike Snoei, na opmerkingen op scheidsrechter Martens, twee keer een gele kaart en zag de laatste minuten vanaf de tribune. Met deze 0-0 eindstand betekent dit de eerste twee verliespunten van de competitie, maar werd wel voor de vierde keer de nul gehouden.

De Graafschap is de enige ploeg in de competitie zonder tegentreffer. Vrijdag 13 september volgt de eerstvolgende wedstrijd. Dan komt Jong Ajax op bezoek in Doetinchem.

Foto's met dank aan Joop Kappert!

Karakteristiek, Vrijdag 30 augustus 2019 (Seizoen 2019-2020)

Doelpuntenmaker(s): 

Arbiter: Martens | Toeschouwers: ..

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu (82. Jasper van Heertum), Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Jesse Schuurman (46. Branco van den Boomen), Gregor Breinburg, Stef Nijland (64. Jeremy Helmer), Jordy Thomassen, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui 

Opstelling TOP Oss: Koeman, Opdam (31. Piqué), Asmelash (69. Çelik), Van den Herik, Fleuren, O. Rommens, Kaak, Büttner, P. Rommens, Langedijk (75. Hutten), Peters

Gele kaart(en) De Graafschap: Toine van Huizen, Gregor Breinburg, Jasper van Heertum, Ralf Seuntjens

Gele kaart(en) TOP Oss: Asmelash, P. Rommens, Kaak

Rode kaart De Graafschap: Mike Snoei (90+1, 2x geel)

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap


® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X