Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Stadion De Graafschap op de tocht

Stadion De Graafschap op de tocht

De plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor De Graafschap staan op de tocht. De onderhandelingen over de exploitatie en risico's verkeren in een impasse. "Er is geen enkele beweging", zegt grondeigenaar Van Wijnen resoluut.

Een al tijden verwacht akkoord over de grondaankoop tussen bouwer BAM en Van Wijnen ontbreekt echter nog steeds. "De vastgoedmarkt staat stil. De vraag is wie risico's wil nemen en op welk moment. De partijen lopen door elkaar heen. Wij komen ook liever met een beeld dat we met De Graafschap vooruit willen, maar de situatie is gewoon lastig en vervelend", zegt projectleider Jan Nieuwenhuizen.

Ook het bestemmingsplan van het al zes jaar braak liggend terrein in Doetinchem moet nog gewijzigd worden. De bedoeling is dat op de geplande locatie onder meer ook appartementen, een school en een nieuw politiebureau komen. De grond voor het politiebureau heeft Van Wijnen overigens al verkocht.

"Maar eerst zal tussen BAM en Van Wijnen een akkoord moeten komen over de grond", mengt De Graafschap-directeur Bloemers zich in de discussie. "Dat duurt ons allemaal te lang. We kunnen niets anders dan wachten. De tijd werkt inderdaad in ons nadeel. Wij kunnen als club nog groeien, maar dat kan alleen als we de faciliteiten kunnen verbeteren. Dat kan niet op de huidige plek. Onze begroting kan dus alleen omhoog, als we verhuizen", legt Bloemers uit. 

Binnenkort proberen alle partijen toch weer een stap te kunnen zetten. Op de rol staat een onderhoud met wethouder Drenth van Doetinchem waarbij ook de BAM en Van Wijnen zullen aanschuiven. De politiek is niet van plan de voetbalclub financieel te steunen.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

SC Cambuur

SC Cambuur

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 8 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 1 maart om 20:00 uur tegen Top Oss.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)