Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Handhaving glipt verstijfd De Graafschap uit de vingers (0-2)

Handhaving glipt verstijfd De Graafschap uit de vingers (0-2)

De Graafschap is een harde wijze gedegradeerd uit de Eredivisie. Na de 2-1 winst in het heenduel had de Doetinchemse club de beste papieren, maar Sparta profiteerde maximaal van een zeldzaam zwak optreden van de Superboeren. De Rotterdammers wonnen op De Vijverberg en dwongen daarmee promotie af: 0-2.

De Graafschap leek al vroeg bevangen door de spanning, met de nodige moeite overleefde het de openingsfase waarin Sparta zocht naar een vroege treffer. Henk de Jong, voor het laatst als trainer op de Doetinchemse bank, zag dat zijn ploeg voornamelijk tegenhield en niet aan aanvallen toekwam.

Een tegenvaller was ook het vroeg uitvallen van Azor Matusiwa. Pas na 25 minuten beet De Graafschap voor het eerst van zich af,, maar een handsbal van Ache leverde geen elf meter op.. De bezoekers hielden het simpel: de lange bal op spits Veldwijk. Hier hadden de Achterhoekers veel moeite mee en kwamen twee keer met de schrik vrij. Op slag van rust schoot Jordy Tutuarima rakelings voorlangs.

Na rust werd het allemaal niet beter en bleef het speelbeeld onveranderd, Al miste Youssef El Jebli en Charlison Benschop kansen  om de score te openen. Na een goed uur besloot Sparta een soort alles-of-niets te spelen met het inbrengen van Dervisoglu, Hij tikte een kwartier later de 0-1 binnen, waarmee De Graafschap nog meer aan het wankelen werd gebracht.

De thuisclub wist dit niet te overleven. Adil Auassar deed met een rake kopbal zijn oude club pijn (0-2). Voor een verlenging was nu een doelpunt nodig. Sven Nieuwpoort was in de extra tijd nog dichtbij, maar het bleek voor De Graafschap voorlopig de laatste actie in de Eredivisie te zijn.

De foto's rond deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, dinsdag 28 mei 2019 (Finale, Play-Offs promotie/degradatie, return)

De Graafschap - Sparta Rotterdam* 0-2 (0-0) Eerste duel 2-1
Scoreverloop: 0-1, Dervisoglu (74), 0-2, Auassar (83)

Arbiter: Blom
VAR: Van de Graaf
Toeschouwers: 12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort
Geel Sparta Rotterdam: L. Duarte, Wuytens, Auassar

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa (24. Frank Olijve), Furdjel Narsingh (84 Fabian Serrarens), Charlison Benschop , Nabil Bahoui (62. Delano Burgzorg)

Sparta Rotterdam: Coremans; Dabo, Wuytens, Abels, Faye; Harroui (46. D. Duarte), Auassar, L. Duarte, Rayhi (59. Dervisoglu); Ache (86. Soares Fonseca), Veldwijk

Bijzonderheid: De Graafschap degradeert uit de Eredivisie

Voor alle informatie over de seizoenkaart 2019-2020:

Verleng je huidige plek of vraag voor het eerst een seizoenkaart aan:

veuraltied.nl

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X