Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap onderuit tegen kampioen; vizier op Play-Offs

De Graafschap onderuit tegen kampioen; vizier op Play-Offs

De Graafschap heeft de reguliere competitie afgesloten met een 1-4 nederlaag tegen Ajax. De Amsterdammers waren al officieus kampioen, maar kregen op De Vijverberg de bijbehorende schaal dan echt uitgereikt. Voor De Graafschap wacht als nummer 17 nu de Play-Offs waarin eerst een tweeluik met sc Cambuur wacht.

Met het oog op die Play-Offs begon de thuisclub met een compleet andere voorhoede. Spits Fabian Serrarens werd geflankeerd door Nabil Bahoui en Daryl van Mieghem. Omdat er ook voor Ajax geen noodzaak was, had het iets weg van zomeravondvoetbal. Maar wanneer de bezoekers dan even aanzetten kwamen er wel direct kansen, Pogingen van Tadic, Blind en De Jong werd onschadelijk gemaakt door doelman Nigel Bertrams

De Amsterdamse voorsprong kwam er toch door een rake vrije trap van, oud-Superboer, Lasse Schöne: 0-1. De Graafschap stelde echter snel orde op zaken toen Nabil Bahoui Youssef El Jebli wegstak die vervolgens Onana kansloos liet:1-1. Met een korte aanzet van Ziyech werd het nog voor rust 1-2 door een intikker van Tagliafico.

Het tweede bedrijf had weinig meer om het lijf. Een door arbiter Makkelie gegeven penalty zorgde voor 1-3. Hierna ging Ajax-huurling Azor Matusiwa licht geblesseerd naar de kant en in de slotfase werd het nog 1-4 door Tadic. waardoor hij ook gedeeld topscorer werd.

Voor De Graafschap krijgt het seizoen dus nog een vervolg met de Play-offs waarin het degradatie moet zien te voorkomen.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, woensdag, 15 mei 2019 (Speelronde 34, Eredivisie)

De Graafschap - Ajax 1-4 (1-2)
Scoreverloop: 0-1, Schöne (37), 1-1, Youssef El Jebli (40), 1-2, Tagliafico (44), 1-3, Tadic (67/penalty), 1-4, Tadic (87)

Arbiter: Makkelie
VAR:
Manschot
Toeschouwers:
12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Azor Matusiwa
Geel Ajax: - 

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli, Azor Matusiwa (73. Frank Olijve), Daryl van Mieghem (68. Delano Burgzorg), Fabian Serrarens, Nabil Bahoui (80. Stef Nijland)

Ajax: Onana, Mazraoui (59. Kristensen), De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (63. Dolberg), Van de Beek (78. De Wit), De Jong, Ziyech, Huntelaar, Tadic

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)