Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

'Voetbalwet' zit De Graafschap dwars (1-2)

'Voetbalwet' zit De Graafschap dwars (1-2)

De Graafschap speelde tegen Heracles lang uitstekend, maar de ploeg van Henk de Jong werd hiervoor niet beloond en bleef op De Vijverberg met lege handen en een stevige kater achter (1-2).

Bij De Graafschap verkeerde men vooraf in opperbeste stemming. Na de ruime zege in Heerenveen (0-3), moest het nu op eigen grond maar weer eens gebeuren. De start van de Superboeren was dan ook voortvarend en de bezoekers kwamen er amper aan te pas.

Zag Javier Vet zijn afstandsschot nog worden gekeerd door doelman Blaswich, Even later was de Duitser kansloos bij een intikker van Charlison Benschop op aangeven van Youssef El Jebli (1-0). De thuisploeg hield hierna het overwicht en kreeg ook grote kansen, maar El Jebli zag eerst zijn inzet worden gepareerd en even later belandde een bal van zijn voet op de kruising.

Hoewel de subtopper uit Almelo na rust zich meer liet gelden, bleef De Graafschap beter en had Delano Burgzorg de 2-0 op zijn schoen, maar zijn bekeken balletje trof de paal. Waar het duel al lang en breed beslist had moeten zijn in Doetinchemse voordeel, viel de gelijkmaker: Kuwas haalde doeltreffen uit na een afgeslagen voorzet (1-1).

Uit een vrijwel identieke situatie zorgde Duarte even later ook nog eens voor de 1-2. Hij volleerde de bal in de kruising en liet Nigel Bertrams kansloos. In de jacht op de meer dan verdiende gelijkmaker kwam invaller Nabil Bahoui een teenlengte te kort en schoot El Jebli nog akelings over.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum 

Karakteristiek, zaterdag, 30 maart 2019 (Speelronde 27, Eredivisie)

De Graafschap - Heracles Almelo 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Charlison Benschop (16), 1-1, Kuwas (66), 1-2, Duarte (70)

Arbiter: Higler
VAR:
Teuben
Toeschouwers:
12.502

Geel De Graafschap: Bart Straalman, Youssef El Jebli
Geel Heracles Almelo: Van den Buijs, Peterson

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu (83. Frank Olijve), Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet (74. Nabil Bahoui), Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (74. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop, Delano Burgzorg

Heracles Almelo: Blaswich, Droste (61. Breukers), Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Van Nieff (46. Konings), Duarte, Osman, Kuwas, (87. Van der Water ), Delmau, Peterson

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X