Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap dicht gat met ruime zege in Heerenveen

De Graafschap dicht gat met ruime zege in Heerenveen

De Graafschap beleefde een uiterst plezierige avond op bezoek bij sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion imponeerden de Achterhoekers door met ruime cijfers te winnen: 0-3.

In zijn Friesland kon trainer Henk de Jong weer beschikken over zijn aanspeelpunt Charlison Benschop. En dat betaalde zich al snel uit toen Azor Matusiwa de achterlijn haalde en de bal aflegde op de geheel vrijstaande spits, die simpel binnenschoot: 0-1.

De thuisclub voerde de druk wel op en dacht al snel aan de gelijkmaker, toen Matusiwa de bal op de eigen paal schoot en later Nigel Bertrems in inzet van Kobayashi pareerde. Maar dat was het ook eigenlijk wel namens de Friezen, waar het zo succesvol tandem van de laatste weken Vlap-Lammers volledig onschadelijk werd gemaakt door het Doetinchemse middenveld, waar Azor Matusiwa heerste als een Vorst.

De Graafschap kwam er enkele keer wel gevaarlijk uit, maar was te slordig in de voortzetting om de score voor rust al te verdubbelen, al werd vasthouden in de zestien van Benschop niet bestraft.

Heerenveen probeerde het na rust wel, maar De Graafschap gaf geen krimp en nam al snel het initiatief weer over. Doelman Hahn hield Benschop nog van de 0-2 af, maar hij was kansloos bij een hoekschop die door Javier Vet werd binnengewerkt. 0-2

De kers op de taart voor De Graafschap was de 0-3 door Delano Burgzorg. Hij begon aan een solo, bleef hierbij knap op de been en punterde de bal in het doel. Het bracht trainer Henk de Jong in extase.

In de slotfase leek arbiter Bax een schwalbe van Thorsby te promoveren tot een penalty. Lang duurde het overleg met VAR Gözübüyük, kort was de blik op het beeldscherm, waarna Bax zijn beslissing herriep.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 16 maart 2019 (Speelronde 27, Eredivisie)

sc Heerenveen - De Graafschap 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Charlison Benschop (3), 0-2, Javier Vet (68), 0-3, Delano Burgzorg (70)

Arbiter: Box
VAR:
Gözübüyük
Toeschouwers:
19.020

Geel De Graafschap: Azor Matusiwa
Geel sc Heerenveen: Woudenberg, Schmidt

Bijzonderheid: penalty sc Heerenveen teruggedraaid na tussenkomst VAR (83)

De Graafschap: Nigel Bertrams, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Youssef El Jebli (90+2. Stef Nijland), Azor Matusiwa, Furdjel Narsingh (71. Daryl van Mieghem), Charlison Benschop (78. Frank Olijve), Delano Burgzorg

sc Heerenveen: Hahn, Schmidt, Höegh, Dresevic, Woudenberg (87. Hornkamp), Kobayashi (62. Thorsby), Rienstra, Vlap, Van Bergen (56. Van Amersfoort), Lammers, Johnson

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X