De Graafschap verliest kelderduel van PEC (0-2)

In de strijd tegen degradatie kreeg De Graafschap een nieuwe tik te verwerken. Op eigen veld werd het kelderduel tegen PEC Zwolle met 0-2 verloren. De Doetinchemmers speelden ruim 70 minuten met een man minder na het rood van Lars Nieuwpoort.

Na de nederlaag tegen koploper PSV (1-4) en de afstraffing bij FC Utrecht (5-0), gooide trainer Henk de Jong het roer andermaal om. Hij viel weer terug op vier verdedigers.

Door alle goede bedoelingen kon echter snel een streep toen middenvelder Leemans PEC Zwolle aan de leiding bracht met een rake vrije trap (0-1). Even later zaten de bezoekers helemaal op rozen, nadat Lars Nieuwpoort na een domme tackle terecht rood kreeg.

De Superboeren verschenen de eerste helft nog maar amper voor het vijandelijke doel. De bezoekers controleerden het duel wel, maar tot grote kansen kwam de Overijsselse ploeg ook niet.

Het beeld van de tweede helft, op een regenachtige Vijverberg, was vrijwel identiek aan dat van voor rust. De Graafschap was met een man minder niet bij machte iets uit te richten.

Met de komst van Jordy Thomassen en even later Delano Burgzorg hoopte de Friese oefenmeester iets forceren. Precies op dat moment krulde Namli de 0-2 over doelman Hidde Jurjus. In de slotfase miste Fabian Serrarens nog een grote kans op de 1-2.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 01 december 2018 (Speelronde 14, Eredivisie)

De Graafschap - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Leemans (14), 0-2, Namli (75)

Lam, Leemans, Van Crooy

Rood De Graafschap: Lars Nieuwpoort (18)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Lars Nieuwpoort, Frank Olijve (75. Delano Burgzorg), Youssef El Jebli, Erik Bakker, Furdjel Narsingh (24. Jordy Tutuarima), Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem (67. Jordy Thomassen)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van den Berg (46. Flemming), Bouy, Paal, Dekker, Leemans, Namli, Van Crooy, Van Duinen (79. Elbers)

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.