Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest kelderduel van PEC (0-2)

De Graafschap verliest kelderduel van PEC (0-2)

In de strijd tegen degradatie kreeg De Graafschap een nieuwe tik te verwerken. Op eigen veld werd het kelderduel tegen PEC Zwolle met 0-2 verloren. De Doetinchemmers speelden ruim 70 minuten met een man minder na het rood van Lars Nieuwpoort.

Na de nederlaag tegen koploper PSV (1-4) en de afstraffing bij FC Utrecht (5-0), gooide trainer Henk de Jong het roer andermaal om. Hij viel weer terug op vier verdedigers.

Door alle goede bedoelingen kon echter snel een streep toen middenvelder Leemans PEC Zwolle aan de leiding bracht met een rake vrije trap (0-1). Even later zaten de bezoekers helemaal op rozen, nadat Lars Nieuwpoort na een domme tackle terecht rood kreeg.

De Superboeren verschenen de eerste helft nog maar amper voor het vijandelijke doel. De bezoekers controleerden het duel wel, maar tot grote kansen kwam de Overijsselse ploeg ook niet.

Het beeld van de tweede helft, op een regenachtige Vijverberg, was vrijwel identiek aan dat van voor rust. De Graafschap was met een man minder niet bij machte iets uit te richten.

Met de komst van Jordy Thomassen en even later Delano Burgzorg hoopte de Friese oefenmeester iets forceren. Precies op dat moment krulde Namli de 0-2 over doelman Hidde Jurjus. In de slotfase miste Fabian Serrarens nog een grote kans op de 1-2.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 01 december 2018 (Speelronde 14, Eredivisie)

De Graafschap - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Leemans (14), 0-2, Namli (75)

Arbiter: Van den Kerkhof
VAR:
Teuben
Toeschouwers: 12.008

Geel De Graafschap: Erik Bakker, Frank Olijve, Youssef El Jebli, Hidde Jurjus
Geel PEC Zwolle:
Lam, Leemans, Van Crooy

Rood De Graafschap: Lars Nieuwpoort (18)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Lars Nieuwpoort, Frank Olijve (75. Delano Burgzorg), Youssef El Jebli, Erik Bakker, Furdjel Narsingh (24. Jordy Tutuarima), Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem (67. Jordy Thomassen)

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van den Berg (46. Flemming), Bouy, Paal, Dekker, Leemans, Namli, Van Crooy, Van Duinen (79. Elbers)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

VVV-Venlo

VVV-Venlo

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 22 oktober, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

De Graafschap - ADO Den Haag (vrijdag 29 oktober). Kijk hier voor meer informatie omtrent de kaartverkoop voor deze wedstrijd.

Bezoekers hebben toegang tot deze wedstrijd i.c.m. een coronatoegangsbewijs.

Boerenwiesheid

Waarmee zou jij de horeca graag uitgebreid zien?

Overzicht kortingen met uw ledenpas

Volg ons op Instagram en Twitter

Volg ons op Social Media:

Instagram Twitter