Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap is Excelsior na rust de baas (4-1)

De Graafschap is Excelsior na rust de baas (4-1)

De Graafschap liet tegen Excelsior twee gezichten zien, maar versloeg de Rotterdammers in een aantrekkelijke duel uiteindelijk, ietwat geflatteerd met 4-1.

Na de nederlagen tegen sc Herenveen (0-5) en Fortuna Sittard (3-1) was de hunkering naar succes groot in Doetinchem en trainer Henk de Jong besloot tegen de Kralingers vast te houden aan zijn systeem met vijf verdedigers.

De bezoekers opende sterk en middenvelder Koolwijk schoot de bal al vroeg op de lat boven Hidde Jurjus. Hierna werden de Superboeren compleet overlopen en wisten zich geen raad met het behendige spel van Excelsior, dat binnen twintig minuten al een handvol kans had laten liggen.

De Graafschap toonde zich een stuk slagvaardiger door bij de eerste kans meteen toe te slaan. Leeroy Owusu speelde zichzelf knap vrij en hij stuurde Frank Olijve de diepte in die vervolgens de vrijstaande Daryl van Mieghem vond: 1-0. Het evenwicht werd kort voor rust hersteld door de IJslander Ómarsson:1-1.

Na rust kwam De Graafschap met een ander strijdplan uit de kleedkamer. Met de komst van Furdjel Narsingh en Erik Bakker had De Graafschap plots de grip op Excelsior en liepen de Achterhoekers door een trefzekere Narsingh en El Jebli (op aangeven van Narsingh) uit naar 3-1.

De ontmoeting was helemaal gedaan na de tweede gele kaart van Mattheij na een overtreding op Fabian Serrarens, die even later met het hoofd voor 4-1 zorgde. In de slotfase joeg El Jebli de bal nog op de kruising en kopte Bart Straalman op de paal.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag, 27 oktober 2018 (Speelronde 10, Eredivisie)

De Graafschap - Excelsior 4-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Daryl van Mieghem (25), Ómarsson (38), 2-1, Furdjel Narsingh (50), 3-1, Youssef El Jebli (55), 4-1, Fabian Serrarens (70)

Arbiter: Kooij
VAR:
Van Herk
Toeschouwers: 12.108

Geel De Graafschap: Frank Olijve
Geel Excelsior:
Koolwijk

Rood Excelsior: Mattheij (2x geel/66)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort (79. Lars Nieuwpoort), Myenty Abena (46. Furdjel Narsingh), Jordy Tutuarima, Robert Klaasen, Frank Olijve (46. Erik Bakker), Youssef El Jebli, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens

Excelsior: Damen, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Schouten, Messaoud (60. El Hamdaoui). Koolwijk (82. Oude Kotte), Edwards, Ómarssn (82. Hadouir), Bruins

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X