Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verliest kansloos en ruim in Almelo (4-0)

De Graafschap verliest kansloos en ruim in Almelo (4-0)

De Graafschap is op bezoek bij Heracles Almelo op een ruime nederlaag getrakteerd. De Superboeren zag persoonlijke fouten worden afgestraft en Fabian Serrarens een rode kaart incasseren.

Trainer Henk de Jong moest een flink aantal noodverbanden aanleggen in zijn ploeg. Zo debuteerde middenvelder Javier Vet als centrale verdediger bij De Graafschap.

De Graafschap begon nog wel redelijk tegen de nummer vier van de eredivisie, maar bracht de thuisclub nooit serieus in verlegenheid. Aan de andere kant kwamen de Achterhoekers al een paar keer goed weg (zo verleende Bart Straalman assistentie op de doellijn). Het was Javier Vet die niet veel later een voorzet achter zijn eigen doelman werkte: 1-0. Hidde Jurjus hield vlak voor rust de Spanjaard Dalmau van een treffer af.

Na rust bleef Heracles heer en meester, al schoot oud-Heraclied Daryl van Mieghem op de vuisten van doelman Blaswich. Het werd alsnog 2-0 toen Peterson lankmoedig en knullig verdedigen van Myenty Abena maximaal afstrafte. Door tussenkomst van de VAR ging er een streep door een snelle 3-0, die in de slotfase alsnog volgde via Kuwas.

Spits Fabian Serrarens maakte het allemaal nog erger voor De Graafschap. Hij mocht na een harde overtreding met rood inrukken. Oud-Superboer Vincent Vermeij maakte de Doetinchemse afgang in de extra tijd compleet: 4-0.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 21 september 2018 (Speelronde 6, Eredivisie)

Heracles Almelo - De Graafschap 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Vet (27/eigen doelpunt), 2-0, Peterson (58), 3-0, Kuwas (83). 4-0, Vermeij (90+2)

Arbiter: Blank
VAR:
Higler
Toeschouwers: 10.829

Geel De Graafschap: Robert Klaasen
Geel Heracles Almelo:
Duarte, Van Hintum

Rood De Graafschap: Fabian Serrarens (86, na tussenkomst VAR)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena, Javier Vet, Bart Straalman, Leeroy Owusu, Erik Bakker (69. Frank Olijve), Robert Klaasen, Stef Nijland (63. Delano Burgzorg), Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Youssef El Jebli (80. Jordy Thomassen) 

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Osman, Duarte (89. Dos Santos), Merkel, Van der Water (45+1. Kuwas), Dalmau (75. Vermeij), Peterson

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X