Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Bleek De Graafschap onderuit tegen FC Groningen

Bleek De Graafschap onderuit tegen FC Groningen

De Graafschap heeft aan het thuisduel tegen FC Groningen geen punten overgehouden. De matig spelende Superboeren slaagden er niet in de vlak voor rust opgelopen achterstand ongedaan te maken: 0-1.

Na het verloren treffen met NAC (3-0), greep Henk de Jong voorzichtig in. zo was daar de eerste basisplaats voor Mohamed Hamdaoui. Die zou er ook zijn geweest voor Furdjel Narsingh, Hij arriveerde echter te laat op De Vijverberg en begon daardoor op de bank.

De bezoekers, nog puntloos na twee duels, waren met een kopbal van Te Wierik al vroeg dichtbij de openingstreffer en niet veel later schoot spits Breij de bal net naast. De Graafschap oogde onmachtig, het kwam zelden langdurig in balbezit en de ploeg van Henk de Jong creëerde dan ook weinig.

Net als tegen NAC kreeg De Graafschap op slag van rust een tegentreffer te verwerken: Breij kopte de bal na een voorzet van Handwerker achter doelman Hidde Jurjus: 0-1.

Ook na de pauze was FC Groningen aanvankelijk het meest dreigend en liet de Colombiaan Mateo Cassierra twee mogelijkheden liggen.

Pas na een goed uur leek De Graafschap wat los te komen. Het doelloos rondspelen werd ingeruild voor het direct zoeken van de spitsen en zo kregen de Achterhoekers zicht de gelijkmaker. Een geplaatst schot van Stef Nijland verdween rakelings naast.

De grootste kans was voor invaller Jordy Thomassen die, nadat Padt moest lossen bij een inzet van Robert Klaasen, in de rebound de benen vond van de doelman. Zo bleef het bij 0-1 en bleef De Graafschap met lege handen achter.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, zaterdag, 25 augustus 2018 (Speelronde 3, Eredivisie)

De Graafschap - FC Groningen 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Breij (44)

Arbiter: Bax
VAR:
Blom
Toeschouwers: 12.143

Geel De Graafschap: Stef Nijland, Myenty Abena
Geel FC Groningen:
 Breij, Zeefuik, Doan

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena (84. Jordy Thomassen), Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Leeroy Owusu, Jordy Tutuarima (46. Robert Klaasen), Erik Bakker, Stef Nijland, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Mohamed Hamdaoui (57. Furdjel Narsingh)

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Doan, Reis, Hrustic (83. Chabot), Warmerdam, Breij (73. Van de Looi) en Cassierra (63. Mendes Moreira)

Bijzonderheid: Erik Bakker viel geblesseerd uit (88)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X