Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Sensationele rentree De Graafschap met winst op Feyenoord

Sensationele rentree De Graafschap met winst op Feyenoord

De Graafschap beleefde een sensationele terugkeer in de Eredivisie. De Doetinchemse promovendus was op een stampvolle Vijverberg te sterk voor Feyenoord dat diep in het rood, het duel met negen man eindigde.

De Graafschap begon het duel zonder schroom en zette waar het kon de Rotterdammers onder druk. De bezoekers waren dan ook enkel van afstand gevaarlijk. Hidde Jurjus pareerde stijlvol een poging van Clasie. Een kopbal op de lat van Sven Nieuwpoort voorkwam nog een Achterhoekse voorsprong. Het bleek echter een voorbode. Na een klein half uur schoot Leeroy Owosu op de vuisten van doelman Bijlow. De rebound was een prooi voor Fabian Serrarens: 1-0.

In de tweede helft draaide de winnaar van de Johan Cruijff-schaal de duimschroeven meer aan en dwong de Superboeren nadrukkelijk terug en hield de defensie, met enig geluk, stand. In de jacht op de gelijkmaker zag Feyenoord-verdediger Botteghin zijn tweede gele kaart.

De Graafschap kreeg hierdoor meer ruimte, maar verzuimde één van de kansen te benutten. Bij Feyenoord zag ook Boëtius rood. De aanvaller, die met een schot op de paal nog het dichtstbij de gelijkmaker was, zag geel voor een overtreding op Furdjel Narsingh, daarop volgde een cynisch applaus en zag hij zijn tweede prent.

In een meeslepende slotfase miste de ingevallen Sinisterra op een haar de gelijkmaker. Diep in de extra tijd maakte Stef Nijland aan alle onzekerheid een einde (2-0). Daarmee was de tweede thuiszege van De Graafschap op Fyenoord (na die in 2002) in de clubhistorie een feit.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, zondag, 12 augustus 2018 (Speelronde 1, Eredivisie)

De Graafschap - Feyenoord 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Fabian Serrarens (31), 2-0, Stef Nijland (90+4)

Arbiter: Van Boekel 
VAR:
Van de Graaf
Toeschouwers: 12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Stef Nijland, Youssef El Jebli
Geel Feyenoord:
-

Rood Feyenoord: Botteghin (2x geel/67), Boëtius (2x geel/80)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Leeroy Owusu (74. Robert Klaasen), Jordy Tutuarima, Erik Bakker (62. Frank Olijve), Stef Nijland, Daryl van Mieghem (68. Furdjel Narsingh), Fabian Serrarens, Youssef El Jebli 

Feyenoord: Bijlow, St. Juste (46. Nieuwkoop), Botteghin, Van der Heijden, Verdonk, Toornstra (80. Sinisterra), Clasie, Vilhena, Berghuis, Van Persie (74. Vente), Boëtius

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X