Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap bekert verder na simpele overwinning: 1-5

De Graafschap bekert verder na simpele overwinning: 1-5

De Graafschap heeft woensdagavond net 1-5 gewonnen van De Treffers.

Trainer Ulderink stuurde de vertrouwde elf de wei in op het sfeervolle Sportpark Zuid in Groesbeek. De Achterhoekers begonnen niet best aan de wedstrijd. Het tempo lag te laag en het team van trainer Ulderink speelde erg slodderig. Hierdoor kon de thuisclub na 25 minuten op voorsprong komen. Na een fout op het middenveld kon doelman De Winter in eerste instantie redding brengen maar de Belgische goalie had geen antwoord op de rebound van Echargui: 1-0 De thuisclub kon niet lang genieten van de voorsprong. Na een half uur spelen bracht De Leeuw de gelijkmaker op het scorebord. De aanvallende middenvelder rondde een goede voorzet van Van der Pavert af: 1-1.

Enkele minuten later was het alweer raak. Poepon liet vanaf de rand van de zestien keeper Peters kansloos: 1-2.  De Graafschap drukte door en op aangeven van Rose tekende Kujala voor de 1-3. Op slag van rust liet Kilic een goede kans liggen om de thuisclub terug in de wedstrijd te brengen. Hierdoor ging De Graafschap, zonder goed te spelen met een comfortabele voorsprong de rust in.

Ook na rust wijzigde het spelbeeld niet. De Graafschap bleef slodderig. Janssen raakte al snel namens De Treffers de lat. Vlak daarvoor had Breinburg geel gekregen van scheidsrechter Nijhuis. De Graafschap gooide na 54 minuten spelen de wedstrijd definitief op slot. Na een goede voorzet van Evers kopte Rose op een prachtige wijze de 1-4 binnen. Even later vloerde keeper Peters aanvaller Poepon. De keeper zag zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.  Zo kreeg ook El Hassnaoui de kans om een goaltje mee te pikken maar de invaller faalde vanaf de penaltystip. Invaller Abdulla tekende voor het slotakkoord door na een corner van Kajula de 1-5 binnen te koppen.

De Graafschap heeft zich met deze overwinning geschaard bij de laatste zestien. De tegenstander is nog niet bekend, de speeldagen staan al wel vast: 20, 21 en 22 december.

Karakteristiek, woensdag 26 oktober 2011, Derde ronde KNVB-beker

De Treffers – De Graafschap* 1-5 (1-3)
Scoreverloop:
1-0, Echargui (26), 1-1, Michael de Leeuw (31), 1-2, Rydell Poepon (36), 1-3, Jussi Kujala (38), 1-4, Yuri Rose (54), 1-5, Xhelil Abdulla (77)

* De Graafschap naar de volgende ronde

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 2.000

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg
Rood De Treffers: Peters (67, 2x geel)

De Graafschap:
Yves De Winter, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert (72. Xhelil Abdulla), Yuri Rose (63. Soufian El Hassnaoui), Jussi Kujala, Michael de Leeuw, Gregor Breinburg (63. Sjoerd Overgoor), Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

De Treffers: Peters, Van Alst, Bakker, Pothuizen, Echargui (68. Gebbink), Janssen, Kilic (73. De Bruijn), Hofstede, Peppinck, Van de Ven en Jans (85. Kleijnen).

Bijzonderheid: Soufian El Hassnaoui mist een penalty (68).

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X