Graafschap sleept gelijkspel uit eerste finale (1-1)

De Graafschap heeft het eerste finaleduel in de finale van de Play-Offs gelijkgespeeld. De ploeg van Henk de Jong kwam diep in de tweede helft op achterstand, maar Fabian Serrarens benutte in blessuretijd een strafschop: 1-1.

In de eerste helft gebeurde er niet veel in het met 3.430 toeschouwers volgepakte Yanmar Stadion in Almere. De Doetinchemmers controleerden het duel, maar konden zelf ook amper een vuist maken. Alleen Tarik Tissoudali en Daryl van Mieghem kwamen in de buurt van de onzekere doelman Kramer. Op het middenveld kon Mark Diemers zijn stempel niet drukken.

Pas na 35 minuten liet Almere City FC zich voor het eerst zien toen Owusu het van afstand probeerde, maar Filip Bednarek ranselde de bal uit de kruising. Voor de bezoekers had Fabian Serrarens geen succes.

Na rust kwam het duel meer tot leven en ontregelde de thuisclub het spel van de Achterhoekers met steeds meer succes. Een omhaal (net over) was een eerste waarschuwing. Even later werd de ploeg van Jack de Gier, niet voor het eerst deze Play-Offs, gered door het aluminium toen invaller Anthony van den Hurk de bal op het hoofd legde van Youssef El Jebli, die de bal op de binnenkant van de paal zag eindigen.

In de slotfase maakten de Flevolanders jacht op de voorsprong. Doelman Filip Bednarek hield Salasiwa en Mac-Donald nog van een treffer af, maar was kansloos bij een kopbal van Van der Water (1-0).

In de resterende minuten kwam De Graafschap toch nog op gelijke hoogte. Een handsbal van Overtoom op de doellijn voorkwam een doelpunt. Het leverde de aanvoerder een rode kaart op en Fabian Serrrarens zorgde voor de belangrijke: 1-1.