Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap sleept gelijkspel uit eerste finale (1-1)

Graafschap sleept gelijkspel uit eerste finale (1-1)

De Graafschap heeft het eerste finaleduel in de finale van de Play-Offs gelijkgespeeld. De ploeg van Henk de Jong kwam diep in de tweede helft op achterstand, maar Fabian Serrarens benutte in blessuretijd een strafschop: 1-1.

In de eerste helft gebeurde er niet veel in het met 3.430 toeschouwers volgepakte Yanmar Stadion in Almere. De Doetinchemmers controleerden het duel, maar konden zelf ook amper een vuist maken. Alleen Tarik Tissoudali en Daryl van Mieghem kwamen in de buurt van de onzekere doelman Kramer. Op het middenveld kon Mark Diemers zijn stempel niet drukken.

Pas na 35 minuten liet Almere City FC zich voor het eerst zien toen Owusu het van afstand probeerde, maar Filip Bednarek ranselde de bal uit de kruising. Voor de bezoekers had Fabian Serrarens geen succes.

Na rust kwam het duel meer tot leven en ontregelde de thuisclub het spel van de Achterhoekers met steeds meer succes. Een omhaal (net over) was een eerste waarschuwing. Even later werd de ploeg van Jack de Gier, niet voor het eerst deze Play-Offs, gered door het aluminium toen invaller Anthony van den Hurk de bal op het hoofd legde van Youssef El Jebli, die de bal op de binnenkant van de paal zag eindigen.

In de slotfase maakten de Flevolanders jacht op de voorsprong. Doelman Filip Bednarek hield Salasiwa en Mac-Donald nog van een treffer af, maar was kansloos bij een kopbal van Van der Water (1-0).

In de resterende minuten kwam De Graafschap toch nog op gelijke hoogte. Een handsbal van Overtoom op de doellijn voorkwam een doelpunt. Het leverde de aanvoerder een rode kaart op en Fabian Serrrarens zorgde voor de belangrijke: 1-1.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, donderdag 17 mei 2018 (Finale Play-Offs promotie/degradatie)

Almere City FC - De Graafschap 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Van der Water (84), 1-1, Fabian Serrarens (90+2/penalty)

Arbiter: Blom
Video-arbiter: Higler
Toeschouwers: 3.430

Geel De Graafschap: Myenty Abena, Jordy Tutuarima, Fabian Serrarens
Geel Almere City FC: -

Rood Almere City FC: Overtoom (90/hands)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena (81. Sven Nieuwpoort), Bart Straalman, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Youssef El Jebli, Mark Diemers, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (65. Anthony van den Hurk)

Almere City FC: Kramer, Hammouti, Mac-Intosch, Mirani, Owusu, Overtoom, Salasiwa, Vet, Van der Water (87. Van Hilten), Mac-Donald, Hoefdraad

Overig

Verleng je seizoenkaart 2018-2019

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X