Na Mark Diemers ook Tarik Tissoudali op de hattrick-lijst

Eerder dit seizoen kwam Mark Diemers driemaal tot scoren tegen Jong FC Utrecht. Dit duel werd 2 februari 2018 op Stadion De Vijverberg gespeeld en kende een grote 7-0 overwinning.

In het verleden was Piotr Parzyszek met drie goals een plaaggeest voor Jong FC Utrecht. De Domstedelingen verloren 19 augustus 2016 met 3-1 in Doetinchem.

Tarik Tissoudali scoorde maandag 9 april 2018 in de eerste helft twee keer tegen Almere City FC. De club uit Almere wist vlak voor rust nog tegen te scoren en werd de ruststand op 2-1 gezet.

Tijdens dit duel liet De Graafschap diverse mogelijkheden om de score uit te breiden liggen. Daartegenover scoorde de uitspelende ploeg zelfs weer tegen, 2-2.

Een puntendeling zag Tissoudali niet zitten en vlak voor tijd zette de middenvelder zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. In de blessuretijd maakte Mark Diemers, via de onderkant van de lat, het feest compleet: 4-2.

Dit betekende ook dat de play-offs van de eerste ronde overgeslagen kan worden, met nog drie wedstrijden te gaan.

In mei worden de play-offs promotie/degradatie wedstrijden gespeeld, waarin De Graafschap in de tweede ronde gaat instromen.

Graafschap-spelers met drie doelpunten in één wedstrijd (vanaf 2000)