Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat FC Oss in slotfase langszij komen

De Graafschap laat FC Oss in slotfase langszij komen

De Graafschap beleeft een stroeve decembermaand. Na winst op Jong AZ (1-0), het verlies tegen Almere City FC (2-1), kwamen de Superboeren tegen FC Oss, door een late gelijkmaker van de bezoekers, niet verder dan een teleurstellende 1-1.

Trainer Henk de Jong ziet dat zijn ploeg zich naar de winterstop sleept. Bij de smalle selectie van de oefenmeester, lijken de reserves te worden aangesproken. Al begon De Graafschap voortvarend tegen FC Oss want al in de eerste minuut haalde Youssef El Jebli uit, maar trof de vuisten van doelman Mous. Halverwege de eerste helft trof Anthony van den Hurk de paal na een omhaal. Op de koude Vijverberg kreeg het talrijk opgekomen publiek verder amper iets te zien, behalve een De Graafschap dat de opening maar niet vist te vinden.

Hoewel FC Oss het accent op de defensie had gelegd kwam die ploeg er voor rust een aantal keer gevaarlijk uit. Janssen en Van der Venne lieten hun kans liggen.

Na rust drong De Graafschap wel aan, maar echt aanzetten deden de Doetinchemmers ook weer niet. Doelman Mous redde op een inzet van Van Mieghem als Van den Hurk. Een van richting veranderd schot van Daryl van Mieghem zorgde toch voor de verlossende 1-0.

Een snelle gelijkmaker kwam er niet omdat Kamarci miste. De 2-0 bleef ook uit, omdat Mark Diemers de bal op de lat zag belanden. In een serveuse slotfase lukte het De Graafschap niet om de winst binnen te halen. De ingevallen Mats Grotenbreg zorgde voor een stevige kater bij de Superboeren:1-1.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 15 december 2017 (Speelronde 18, Jupiler League)

De Graafschap - FC Oss 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Daryl van Mieghem (62), 1-1, Grotenbreg (90)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 8.102

Geel De Graafschap: Bart Straalman
Geel FC Oss: Janssen, Kamaci, Dogan, Bakx, De Regt

De Graafschap: Filip Bednarek, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli (46. Tim Receveur), Andrew Driver, Daryl van Mieghem, Anthony van den Hurk (81. Rannick Schoop), Fabian Serrarens (65. Sjoerd Ars)

FC Oss: Mous, Janssen (86. Grotenbreg), Piqué, De Regt, Fleuren, Van der Sluys, Bakx (74. Adarabioyo), Dogan (60. Kaak), Van der Venne, Kamaci, Van Pol

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

FC Den Bosch

FC Den Bosch

Vrijdag 23 februari, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 23 februari om 20:00 uur tegen FC Den Bosch.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)