Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap voert subtop aan na ruime zege

De Graafschap voert subtop aan na ruime zege

De Graafschap heeft met ruime cijfers gewonnen van FC Eindhoven. Op De Vijverberg nam de ploeg van Henk de Jong na rust afstand en werd het 4-0. Door deze winst staan de Doetinchemmers nu vierde.

Bij de thuisclub was Bart Straalman de vervanger van Myenty Abena en kreeg voorop Anthony van den hurk de voorkeur boven Sjoerd Ars. De openingsfase was weinig aftastend en beide ploegen lieten zich zien, maar de Superboeren kregen de bal maar niet achter doelman Swinkels. Ook de bezoekers wisten niet te profiteren van slordig balverlies in de Doetinchemse defensie.

Een vrije trap van Daryl van Mieghem brak de score open. De clubtopscorer schoot de bal langs de muur: 1-0. Even later leverde een rush van Mark Diemers net geen 2-0 op. Tussendoor voorkwam doelman Bednarek nog stijlvol de gelijkmaker.

Na rust nam De Graafschap snel en resoluut afstand van de bezoekers. Aanvoerder Sven Nieuwpoort kopte raak uit een hoekschop: 2-0. Even later kreeg de doorgebroken Van den Hurk een penalty, waarbij arbiter Blank zondaar Matthys ook nog eens met rood wegstuurde. Van den Hurk zelf schoot vanaf elf meter raak: 3-0.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld en echt doordrukken deden de Superboeren ook niet meer. Van Mieghem miste nog oog-in-oog met Swinkels (na een fraaie steekpass van Diemers). De ingevallen Tim Receveur zorgde kort voor tijd dan toch nog voor de 4-0.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 24 november 2017 (Speelronde 14, Jupiler League)

De Graafschap - FC Eindhoven 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Daryl van Mieghem (33), 2-0, Sven Nieuwpoort (50), 3-0, Anthony van den Hurk (57/penalty), 4-0, Tim Receveur (83)

Arbiter: Blank
Toeschouwers: 8.245

Geel De Graafschap: -
Geel FC Eindhoven: Van den Boomen, Kabangu  

Rood FC Eindhoven: Matthys (56)

De Graafschap: Filip Bednarek, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli (73. Tim Receveur), Andrew Driver, Daryl van Mieghem (80. Elvio van Overbeek), Anthony van den Hurk (69. Sjoerd Ars), Fabian Serrarens

FC Eindhoven: Swinkels, Loof, Matthys, De Wilde, Gunst, Swinnen, Van den Boomen (60. Kortstam), Van Landschoot, Van de Velde, Lieder (68. Van Vaerenbergh), Kabangu (79. Thomas)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X