Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Sterk De Graafschap zet Jong Ajax te kijk (0-5)

Sterk De Graafschap zet Jong Ajax te kijk (0-5)

De Graafschap heeft flink uitgehaald op bezoek bij Jong Ajax. De Achterhoekers waren de koploper op alle fronten de baas en zetten de Amsterdammers lelijk te kijk: 0-5.

Op De Toekomst stuurde Henk de Jong dezelfde elf het veld in die vorige week Fortuna Sittard versloegen (2-0). De start van De Graafschap was veelbelovend. Al vroeg kreeg Fabian Serrarens twee mogelijkheden.

De Graafschap zette de Amsterdamse beloften vroeg onder druk en dat noopte Ajax tot het spelen van de lange bal. Alleen Mazraoui dwong Filip Bednarek tot een redding. De verdiende Doetinchemse voorsprong kwam er ook. Uitblinker Daryl van Mieghem ging er op rechts vandoor en bediende El Jebli op maat (0-1). Jong Ajax kwam er hierna niet meer aan te pas, Al had Lang de gelijkmaker op zijn schoen, maar Filip Bednarek toonde zijn goede vorm.

Meteen na rust drukte De Graafschap het overwicht snel uit in treffers. Sjoerd Ars zorgde voor 0-2, waarna Van Mieghem de kans op 0-3 liet liggen. Jong Ajax doolde in het vervolg over het eigen veld.

Voor invaller Anthony van den Hurk was zijn eerste actie het benutten van een penalty, goed voor 0-3. Even later scoorde Van Mieghem met een fraaie lob 0-4, na een prachtige assist van Mark Diemers.

Het duel was lang en breed gespeeld en het duel kende in de slotfase een kleine opleving. Bij Jong Ajax kreeg invaller Sierhuis een tweede gele kaart. In de laatste minuut volleerde Tim Receveur de bal achter doelman Alblas± 0-5.

Karakteristiek, vrijdag, 03 november 2017 (Speelronde 12, Jupiler League)

Jong Ajax - De Graafschap 0-5 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Youssef El Jebli (24), 0-2, Sjoerd Ars (46), 0-3, Anthony van den Hurk (58/penalty), 0-4, Daryl van Mieghem (61), 0-5, Tim Receveur (90)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 1.103

Geel De Graafschap: Mark Diemers, Sven Nieuwpoort
Geel Jong Ajax: De Wit, Bakker

Rood Jong Ajax: Sierhuis (2x geel, 87)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (66. Bart Straalman), Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli (83. Tim Receveur), Andrew Driver, Daryl van Mieghem, Sjoerd Ars (56. Anthony van den Hurk), Fabian Serrarens

Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Doekhi, Bergsma, Bakker, Eiting, Lang (46. Sierhuis), Cassierra, De Wit, Johnsen, Mazraoui

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X