Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verpest periodewinst Fortuna (2-0)

De Graafschap verpest periodewinst Fortuna (2-0)

De Graafschap stapte op eigen veld weer eens als winnaar van het veld. Na de winst tegen SC Cambuur (2-0) werd nu Fortuna Sittard met dezelfde cijfers opzijgezet. Hierdoor liepen de Limburgers de periodetitel mis.

De Graafschap kende een moeizame openingsfase tegen de ploeg van trainer Sunday Oliseh, maar linksback Ospitalieri en aanvaller Dianessy stuitte vroeg in het duel op doelman Filip Bednarek, die er voor zorgde dat de bliksemstart van de bezoekers zonder treffers bleef.

Hierna werd De Graafschap wel sterker, maar het was lang wachten op de eerste Achterhoekse kans: Van Mieghem kopte net over en een inzet van Sjoerd Ars verdween net naast. Bij de derde mogelijkheid was het wel raak. Daryl van Mieghem maakte, op aangeven van Youssef El Jebli, vrij voor doelman Santos geen fout: 1-0. In de slotfase van het eerste bedrijf was Fortuna Sittard wederom dreigend, maar de gelijkmaker viel niet.

Na de pauze had De Graafschap het duel meer onder controle en kwam Fortuna amper nog in het stuk voor. Lang gebeurde er dan ook weinig. De goed ingevallen Tim Receveur zorgde met een kopbal voor serieus gevaar.. Even laterwas het Fabian Serrarens die na een combinatie met Anthony van den Hurk dan toch voor de 2-0 zorgde.

Van den Hurk zelf het de score nog een fraaier aanzien kunnen geven, maar clubtopscorer van vorig seizoen schoot de bal voor een verlaten doel naast.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 27 oktober 2017 (Speelronde 11 Jupiler League)

De Graafschap - Fortuna Sittard 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Daryl van Mieghem (32), 2-0. Fabian Serrarens (74)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 9.201

Geel De Graafschap: Mark Diemers, Fabian Serrarens , Andrew Driver
Geel Fortuna Sittard: Stokkers, Saddiki, Dianessy

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli (60. Tim Receveur), Andrew Driver, Daryl van Mieghem (90. Elvio van Overbeek), Sjoerd Ars (65. Anthony van den Hurk), Fabian Serrarens

Fortuna Sittard: Santos, Braun, Schuurs, Ospitalieri, Dammers, Vidigal (55. Askovski), Stokkers (87. Hutten), Dianessy, Semedo, Saddiki, Smeets (75. Malsa)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X