De Graafschap wéér gelijk; nu tegen FC Dordrecht (1-1)

De Graafschap blijft grossieren in gelijke spelen. Op bezoek bij FC Dordrecht leverde een matig duel, ondanks een Doetinchemse voorsprong uiteindelijk geen winnaar op: 1-1. De zesde puntendeling dit seizoen.

Trainer Henk de Jong stuurde dezelfde formatie het veld in als tegen GA Eagles, maar de Superboeren leken in niets op het elftal dat in de derby zo oppermachtig voor de dag kwam. Wat de weinige toeschouwers aan de Krommedijk kregen voorgeschoteld was erg pover.

De Graafschap was in de eerst helft nog het dichtstbij een treffer, doordat zowel Alkan als Misidjan bijna hun eigen keeper Fij kansloos lieten. Aanvallend beet de thuisclub wel van zich af, maar Filip Bednarek was telkens de situatie meester.

Na rust dacht Fabian Serrarens aan een strafschop maar kreeg deze niet van leidsman Kooij. Hoewel het duel meer tot leven kwam, bleven grote kansen schaars en een 0-0 leek dan ook in de maak.

Toch wist De Graafschap de score te openen. Lars Nieuwpoort vierde zijn eerste treffer in het shirt van De Graafschap na een corner van Mark Diemers: 0-1. Toch bleek het niet genoeg voor de winst. De ingevallen Mailson Lima Duarte Lopes trok de stand negen minuten voor tijd gelijk (1-1).

Karakteristiek, vrijdag, 20 oktober 2017 (Speelronde 10, Jupiler League)

FC Dordrecht - De Graafschap 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1. Lars Nieuwpoort (71), 1-1, Duarte Lopes (81)

Arbiter: Kooij
Toeschouwers: 1.824

Geel De Graafschap: Andrew Driver
Geel FC Dordrecht: Amevor, Hamer, Stankov

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli (75. Elvio van Overbeek), Andrew Driver, Daryl van Mieghem, Sjoerd Ars (61. Anthony van den Hurk), Fabian Serrarens

FC Dordrecht: Fij, Stankov, Amevor, Alkan, Misidjan, Hamer, Mahmudov, Bakker (77. Duarte Lopes), Calcan, Arias, Mutzers