De Graafschap verslikt zich op Sittardse zandvlakte: 3-2

Voor De Graafschap kwam er op bezoek bij Fortuna Sittard een einde aan een fraaie reeks van vijf zeges op rij. In Limburg werd het 3-2. De ploeg van Henk de Jong verloor hiermee ook drie dure punten in de strijd om de laatste periode.

De start van De Graafschap op het erbarmelijk slechte veld in Sittard was nog wel zo veelbelovend: De man in vorm, Anthony van den Hurk werd gevloerd in het strafschopgebied, goed voor een penaltydeze werd door Piotr Parzyszek feilloos benut (0-1).

Lang hield de Doetinchemse voorsprong geen stand. Nathaniel Will zag zijn terugspeelbal de mist in gaan, Finn Stokkers profiteerde en schonk Dianessy de 1-1.

Na een klein half uur was er weer een hoofdrol voor Will. Ditmaal hield de rechtsback de doorgebroken aanvaller Vlijter vast met een directe rode kaart als gevolg. De nog resterende vrije trap liet Bassan doelman Filip Bednarek op zeer fraaie wijze kansloos (2-1). Kort voor rust leek De Graafschap recht te hebben op een tweede strafschop, maar nu wilde arbiter Linthout daar niet aan.

Met tien man kwam De Graafschap na rust amper in het stuk voor, maar doordat de thuisclub het duel weigerde te beslissen, via onder meer een kopbal van Stokkers, hielden de Superboeren zicht op een punt.

Het was echter opnieuw Bassan die het duel, met opnieuw een vrije trap in het slot gooide (3-1). De Graafschap zorgde bij het aanbreken van de blessuretijd via Bart Straalman nog wel voor 3-2. Maar daar bleef het bij.

Karakteristiek, vrijdag 17 maart 2017

Fortuna Sittard - De Graafschap 3-2 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Piotr Parzyszek (6/penalty), 1-1, Dianessy (11), 2-1, Bassan (29), 3-1, Bassan (69), 3-2, Bart Straalman (90)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 1.512

Geel De Graafschap: Tim Linthorst
Geel Fortuna Sittard: Briels

Rood De Graafschap: Nathaniel Will (28)

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Tim Linthorst (58. Youssef El Jebli), Jan Lammers, Kevin van Diermen, Andrew Driver, Mark Diemers, Robert Klaasen (33. Elvio van Overbeek), Anthony van den Hurk (74. Bart Straalman), Bryan Smeets, Piotr Parzyszek

Fortuna Sittard: Santos, Braun, De Regt, Schuurs, Hadzhiev, Başsan, Briels, Saba (65. Saddiki), Stokkers (79. Ars), Vlijter, Dianessy (82. Torunarigha)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.