Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap ziet ook Jong FC Utrecht passeren

De Graafschap ziet ook Jong FC Utrecht passeren

Aan de lijdensweg van De Graafschap lijkt maar geen einde te komen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd het na een 3-0 tussenstand nog 3-2. Door deze derde nederlaag op rij zakten de Doetinchemmers naar de achttiende plaats.

In een vrijwel lege Galgenwaard begon De Graafschap met een debutant in de basis. Robert Klaasen nam de plaats van de zieke Mark Diemers in. Wat de Superboeren de eerste dertig minuten lieten zien was tenenkrommend en misschien is de huidige lage klassering helemaal niet zo verrassend.

Jong FC Utrecht maakte er dankbaar gebruik van. De score werd geopend door Venema, die zwak optreden van Tolgahan Cicek afstrafte. In het vervolg bleef de thuisclub de betere. Uit een hoekschop kopte de geheel vrijstaande Menno Koch de 2-0 achter doelman Bednarek.

Echt wakker schrikken deed De Graafschap niet, al had Andrew Driver de aansluitingstreffer op de schoen. Vlak voor rust voorkwam Filip Bednarek ternauwernood de 3-0 van Labyad en daarmee een vroegtijdige beslissing.

Trainer Henk de Jong, die nog niet kon beschikken over nieuwkomer Daryl van Mieghem, wisselde tweemaal in de rust. Lammers en Cicek bleven achter in de kleedkamer voor Anthony van den Hurk en Tim Linthorst.

Het sorteerde geen effect, want aanvaller Sow schoof al snel de 3-0 binnen. Pas hierna lieten de Achterhoekers zich gelden. Bryan Smeets deed snel iets terug (3-1). Jong FC Utrecht moest plots meer terug en door een eigen goal van Abena keerde de spanning terug (3-2).

Verder kwam De Graafschap niet. Van een voorgenomen inhaalrace komt voorlopig niet terecht. De Graafschap wil zich nog verder proberen te versterken, maar de vraag is of daarmee de echte problemen waarin de club verkeert worden opgelost.

Karakteristiek, maandag 30 januari 2017

Jong FC Utrecht - De Graafschap 3-2 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Venema (11), 2-0, Koch (26), 3-0, Sow (54), 3-1, Bryan Smeets (61), 3-2, Abena (79/eigen doelpunt)

Arbiter: Van Herk
Toeschouwers: 829

Geel De Graafschap: Dean Koolhof
Geel Jong FC Utrecht: Boukhari 

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Jan Lammers (46. Anthony van den Hurk), Bart Straalman, Tolgahan Cicek (46. Tim Linthorst), Bryan Smeets, Robert Klaasen (78. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Elvio van Overbeek, Piotr Parzyszek, Dean Koolhof

Jong FC Utrecht: Nijhuis, Hardeveld (67. Moore), Koch, Klaiber (79. De Lange), Labyad, Rosheuvel, Abena, Boukhari, Velanas, Sow, Venema (72. Peijnenburg)

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X