Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zakt weg na verlies bij NAC (1-0)

De Graafschap zakt weg na verlies bij NAC (1-0)

De Graafschap heeft op bezoek bij NAC met 1-0 verloren. De moeizaam spelende Superboeren kregen amper kansen en zijn door dit resultaat afgezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst.

In het sfeervolle Rath Verlegh-stadion werd de toon direct gezet door de thuisclub. El Allouchi schoot meteen naast. De eerste keer dat De Graafschap zich melde voor het doel van NAC, bleef de strafschop uit na een overtreding op Anthony van den Hurk.

In het vervolg heerste NAC, dat feller was en directer speelde. Nadat Dessers Jan Lammers had afgetroefd, werd zijn voorzet nog gemist door Haemhouts, maar was een prooi voor Giovanni Korte die de trekker resoluut overhaalde: 1-0.

Het duurde lang voordat de Achterhoekers met een antwoord kwamen. De ploeg van Jan Vreman werd het balbezit gegund, maar dat leverde weinig op. De aanvalslinie van De Graafschap werd nauwelijks in stelling gebracht. Kort voor rust kenden de bezoekers een kleine opleving. Uit een hoekschop was Sven Nieuwpoort dichtbij de gelijkmaker.

Na rust bleef de thuisploeg lang beter, al miste Van den Hurk in kansrijke positie. Al had Dessers met een kopbal het meer spannende dan goede duel al kunnen beslissen.

Oefenmeester Vreman bracht met Bryan Smeets en Youssef El Jebli meer creativiteit binnen de lijnen. Opvallend genoeg werd met het inbrengen van Elvio van Overbeek gewacht tot de laatste minuut. In een rommelige en onrustige slotfase misten Pedro en Smeets kansen op de gelijkmaker. NAC haalde bij het laatste fluitsignaal opgelucht adem.

Karakteristiek, vrijdag 23 september 2016

NAC Breda - De Graafschap 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Korte (23)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 14.016

Geel De Graafschap: Tolgahan Cicek, Anthony van den Hurk
Geel NAC Breda: Dessers

De Graafschap: Filip Bednarek, Sven Nieuwpoort, Jan Lammers, Luis Pedro, Tolgahan Cicek, Dean Koolhof (66. Bryan Smeets), Mark Diemers, Alexander Bannink (72. Youssef El Jebli), Andrew Driver, Anthony van den Hurk (89. Elvio van Overbeek), Piotr Parzyszek

NAC Breda: Brondeel, Sporkslede (61. Ekangamene), Verschueren, Van Diermen, Smith-Brown, Rommens, El Allouchi, Haemhouts, Korte (81. Agyepong), Dessers (89. Adarabioyo), Barker

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X