Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kan wonder niet verrichten (1-1)

De Graafschap kan wonder niet verrichten (1-1)

De Graafschap deed er alles aan op de opgelopen 1-4 achterstand tegen Go Ahead Eagles weg te werken. In de return op de kolkende Vijverberg werd het echter 1-1, waardoor de Deventer club zeker is van promotie naar de Eredivisie.

In vergelijking met het eerste duel had Jan Vreman stevig ingegrepen in zijn basis op stelling. Zo stonden Jeroen Tesselaar, Dean Koolhof en Andrew Driver aan de aftrap. In de jacht op de noodzakelijke drie treffers, opende De Graafschap vastberaden. Een groot aantal hoekschoppen zorgde voor druk op het doel van Theo Zwarthoed, die ploeggenoot Nieveld ook nog twee ballen van de lijn zag halen.

De beloning volgde na een klein half uur. Piotr Parzyszek kopte een voorzet van Andrew Driver binnen: 1-0. Aan aanvallen de bezoekers nog niet toegekomen. De Superboeren gingen opzoek naar de tweede treffer, maar vlak voor rust viel de gelijkmaker: Leon de Kogel maakte zijn status als topscorer waar, bij de eerste doelpoging van de bezoekers: 1-1.

De 1-1 hakte er behoorlijk in bij de ploeg van Jan Vreman. De ploeg ging wel opzoek naar een hernieuwde voorsprong, maar et echte geloof ebde weg, al schoot Bart Straalman de bal van dicht bij op Zwarthoed.

GA Eagles werd nog precies één keer gevaarlijk. Invaller Darren Maatsen verscheen alleen voor doelman Hidde Jurjus, die hem van een treffer afhield. In de resterende minuten gebeurde er weinig meer en konden de handen van Hans de Koning de lucht in en was de promotie van GA Eagles een feit.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zondag 22 mei 2016 (return, finale Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap - Go Ahead Eagles* 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Piotr Parzyszek (28), 1-1, De Kogel (41)

Arbiter: Blom
Toeschouwers: 12.381

Geel De Graafschap: Nathaniel Will, Mark Diemers, Cas Peters
Geel Go Ahead Eagles: Teijsse, Wolters

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Robin Pröpper, Jeroen Tesselaar, Bryan Smeets, Mark Diemers, Dean Koolhof (72. Cas Peters), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Piotr Parzyszek (59. Nathan Kabasele)

Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Lambooij, Vriends, Schenk, Van der Meer, Daemen (59. Ten Den), Nieveld, Van Overbeek (63. Maatsen), De Kogel (82. Groenbast), Teijsse, Wolters

* Go Ahead Egles promoveert naar de Eredivisie

Hoe word ik lid van SV Superboeren De Graafschap?

De supportersvereniging doet er van alles aan om het de supporters naar de zin te maken en zich thuis te laten voelen. Word dus ook lid van van SV Superboeren. Alleen dán kan er voor nog meer vermaak en vertier gezorgd worden rondom het veld.

Informatie over ons lidmaatschap is hier te vinden.

Aanmelden kan via dit formulier (PDF), of online.

Of stuur een e-mail naar: ikwordlid@superboeren.nl. Vrijwel direct ontvang je het aanmeldformulier, als bijlage, retour in je mailbox. Deze kun je vervolgens printen, invullen en opsturen naar SV Superboeren De Graafschap.

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X