Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zet Ajax voet dwars in titelstrijd (1-1)

De Graafschap zet Ajax voet dwars in titelstrijd (1-1)

De Graafschap heeft op de slotdag van de competitie voor een sensationele ontknoping gezorgd. De Achterhoekers hielden koploper Ajax op 1-1. Hierdoor werd PSV uiteindelijk landskampioen.

Op een zonovergoten en stampvolle Vijverberg trad De Graafschap aan zonder de geblesseerde Cas Peters en de geschorste Robin Pröpper. De thuisploeg trof een nerveuze titelfavoriet tegenover zich en de eerste kans was dan ook voor Vincent Vermeij. Zijn schot verdween echter naast.

Gaandeweg kwam Ajax beter in de wedstrijd, maar een treffer van Younes werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de daaropvolgende aanval was Younes wel trefzeker: 0-1. Nog voor rust kregen de bezoekers enkele prima mogelijkheden, maar Milik en Cerny kregen de bal niet achter doelman Jurjus. Tot een vroegtijdige beslissing halverwege kwam het dus niet.

In het begin van de tweede helft zette de ploeg van Frank de Boer opnieuw aan. Maar doelman Jurjus voorkwam succes voor Gudelj en Veltman. In de 55ste minuut kon PSV zich ineens mengen in de titelstrijd. Bryan Smeets schoot fraai de gelijkmaker binnen: 1-1.

Voor Ajax was er nog voldoende tijd, maar de overtuiging maakte steeds meer plaats voor wanhoop. De Amsterdammers voerden de druk wel op, maar echte kansen bleven uit. In de slotfase voorkwam doelman Cillessen zelfs een nederlaag door opnieuw Smeets van een treffer af te houden.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zondag 08 mei 2016

De Graafschap - Ajax 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Younes (16), 1-1, Bryan Smeets (55)

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Bart Straalman, Karim Tarfi
Geel Ajax: -

De Graafschap: Hidde Jurjus, Nathaniel Will, Bart Straalman, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (79. Thijs Bouma), Bryan Smeets (90. Kristopher Vida), Mark Diemers, Dean Koolhof (29. Karim Tarfi), Andrew Driver, Vincent Vermeij, Youssef El Jebli

Ajax: Cillessen, Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks, (57. Riedewald), Serero, Klaassen, Gudelj, Cerny (72. Fischer), Milik (66. El Ghazi), Younes

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X