Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Aanvoerder en invallers van Excelsior zorgen voor 3-0 eindstand

Aanvoerder en invallers van Excelsior zorgen voor 3-0 eindstand

Het is De Graafschap voor de vierde keer op rij niet gelukt om punten te pakken in de Eredivisie. Voor de derde keer een uitwedstrijd na vier speelronden. In Rotterdam bij Excelsior werd er een 3-0 nederlaag geïncasseerd.

Hoofdcoach Jan Vreman kon door blessures over een aantal spelers niet beschikken. Er was een basisplaats weggelegd voor Jeroen Tesselaar, Andrew Driver en Vincent Vermeij. Het team van Excelsior-trainer Alfons Groenendijk had voorafgaand aan deze confrontatie de beschikking over één punt.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Nigel Hasselbaink. De paal werd geraakt na een schot van Tesselaar. Een goede aanval van de Achterhoekers leverde bijna een eigen treffer op door Bas Kuipers, maar doelman Filip Kurto maakte er een corner van. Na de langdurige blessure van Dean Koolhof (0-3 verlies tegen PEC Zwolle), raakte op het kunstgrasveld Thijs Bouma geblesseerd en heeft de verdediger zijn scheenbeen gebroken. Nathaniel Will was zijn vervanger.

In de slotminuten van de eerste helft kreeg Jordan Botaka nog een kans en kopte namens de blauw-witten Alexander Bannink net naast.

Al vroeg in de tweede helft een overtreding van invaller Will. Uit deze vrije trap van oud-Graafschapper Adil Auassar werd de bal binnen gekopt door aanvoerder Sander Fischer, 1-0. Excelsior kwam wat meer aan aanvallen toe en door balverlies op het middenveld bracht invaller Brandley Kuwas met een perfect afstandsschot de 2-0 op het scorebord.

Een strijdbaar De Graafschap probeerde nog voor de aansluitingstreffer te tekenen. Will was met een schot dicht bij, maar ging net over de kruising. In een tegenaanval werd het derde thuisdoelpunt gemaakt. Ditmaal was een andere invaller, Daryl van Mieghem, van afstand trefzeker, 3-0.

Toch bleek goalie Kurto een goede avond te hebben. Een voorzet van nieuweling en invaller Cas Peters bereikte Vincent Vermeij. Zijn poging werd via de hand van de doelman over gewerkt. Daarnaast werden de schoten van Bryan Smeets en Peters gekeerd. Het leverde De Graafschap, net zoals in de voorgaande wedstrijden tegen PEC Zwolle (0-3 verlies) en Roda JC (0-1 verlies), geen Doetinchemse goal op.

Ook Excelsior vergroot de afstand met de Achterhoekse club. Het zal een moeilijk vervolg van het seizoen worden. Komend weekend geen wedstrijd wegens interlandwedstrijden. Zaterdag 12 september komt AZ op bezoek op De Vijverberg.

Karakteristiek, zaterdag 29 augustus 2015

Excelsior - De Graafschap 3-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Fischer (47), Kuwas (63), Van Mieghem (84)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 3.400

Geel De Graafschap: Kristopher Vida, Tim Linthorst
Geel Excelsior: -

De Graafschap:
Hidde JurjusThijs Bouma (38. Nathaniel Will), Robin Pröpper, Tim Linthorst, Jeroen TesselaarKristopher Vida, Alexander Bannink, Andrew Driver (66. Cas Peters), Bryan Smeets, Nathan Kabasele (72. Youssef El Jebli), Vincent Vermeij

Excelsior: Kurto, Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers, Auassar, Stans (81. Van Nieff), Kruys, Botaka (46. Kuwas), Van Weert, Hasselbaink (65. Van Mieghem)

Overig 

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X