Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Voorwoord D'ran: Achter de wolken schijnt de zon

Voorwoord D'ran: Achter de wolken schijnt de zon

Het was de laatste tijd goed mis op De Vijverberg. Karrenvrachten koeienstront gingen over de club heen. De kritiek was niet van de lucht. Van ‘Lawinegevaar op De Vijverberg’ tot ‘enge sekte’ waren de omschrijvingen in de regionale en vaderlandse pers over de bestuurders van onze club. En of dat al niet erg genoeg was deed het team van Jan Vreman ook nog een duit in het zakje door op cruciale momenten te verliezen. Het sportieve dieptepunt werd bereikt in Helmond. De Gelderlander kopte met ‘Wanvertoning’ en ‘Zonder passie spelende Superboeren blameren zich bij nummer achttien’. Kortom de sfeer was ver onder nul op De Vijverberg. Donkere wolken pakten samen boven de ooit onneembare veste. Maar opeens brak toch de zon weer door. Het team van Jan & Jan ging punten pakken en kwam terug op de zesde plek. De Play-Offs werden veiliggesteld tegen Fortuna Sittard. Op het Spinnekopplein was het na afloop feest. Uit bij Sparta scheelde het een teenlengte in de laatste minuut, anders waren we zelfs nog vijfde geworden. De penningmeester zal er blij mee zijn, want zo spelen we een extra thuiswedstrijd en dat zijn extra inkomsten.

Ik wil de prestaties van het team eens langs de meetlat leggen van de aan het begin van het seizoen gestelde ambitie. Die ambitie luidde ongeveer zo: meedoen met de bovenste vijf clubs, aantrekkelijk en aanvallend voetbal met veel strijd en passie en veel ‘eigen’ jongens. Om met het laatste te beginnen, mogen we concluderen dat Jan & Jan daar voortreffelijk in geslaagd zijn. Dit jaar zijn Hidde Jurjes, Bart Straalman en Caner Cavlan zeer goed ingestroomd in het elftal. Ze hebben zich ontwikkeld tot vaste waarden. Meedoen met de top vijf, is wat minder goed gegaan, maar we zaten er uiteindelijk heel dicht tegen aan. Kijken we naar het maken van doelpunten dan staan we op plek vier. Slechts drie clubs maakten meer doelpunten. Verdedigend stak het ook best goed in elkaar. Met tegendoelpunten eindigen we op de vijfde plaats, net als met het doelsaldo. Tellen we daar bij dat we de Play-Offs gehaald hebben, dat Nathaniel Will terug is en Dean Koolhof bijna, dan mag ik toch stellen dat we sportief gezien een geslaagd seizoen hebben gehad. En dat vind ik niet alleen, steeds vaker hoor ik om mij heen dat onze jongens het heel aardig doen en dat het weer leuk is op de tribune. We zijn dus op de goede weg. Ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Ik geloof er in met Jan & Jan aan het roer. Geloof jij er ook in? Overtuig dan je ‘buurman’ dat hij volgend seizoen ook een seizoenkaart koopt. Laten we met elkaar zorgen voor nog meer sfeer en minder lege stoeltjes op de Vijverberg en daarmee de positieve ontwikkeling van het elftal belonen. De club neemt het voortouw met een beloning voor trouwe Superboeren. In D’RAN!Magazine lees je alles over het prachtige plan van onze club.

Met sportieve groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X