Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap via de stip in volgende ronde

De Graafschap via de stip in volgende ronde

De Graafschap heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde in de strijd om de nationale beker. Waar het exact een jaar geleden na strafschoppen verloor van FC Utrecht, stond men nu aan de goede kant van de score. Aanvoeder Rogier Meijer schoot zijn club een ronde verder. In de 120 al gespeelde minden scoorden beide ploegen eenmaal.

De Graafschap startte aan dit duel zonder de geschorste Van de Pavert. Trainer Ulderink had wel een plaatsje in de basis ingeruimd voor spelers als Nalbantoglu, Johnson en Sreckovic. Aanvoeder Meijer speelde achterin, waardoor Kujala plaatsnam op het middenveld.

Op De Vijverberg ontspon zich een matig duel, Van lang balbezit was aan beide kant nooit sprake. Het was wel De Graafschap dat op voorsprong kwam. De bezoekers speelde vanwege een blessure even met tien man, toen Dulee Johnson de bal achter Rob van Dijk werkte 1-0. Alje Schut maakte er bijna 2-0 van, maar zijn kopbal kwam op de lat van zijn eigen doel terecht. Namens FC Utrecht was Gerndt het meest dreigend. Rogier Meijer en doelman De Winter  hielden de spits met enig risico van een doelpoging af. Diep in de extra tijd kwam de 1-1 er dan toch. Thomas Oar joeg de bal van grote afstand in de kruising. Doelman Yves De Winter kon de bal alleen na kijken: 1-1.

Na de pauze werd FC Utrecht sterker, liet het de bal makkelijker rondgaan en kwamen er kansen. Tot tweemal toe kreeg De Winter hulp op de lijn. En zelf speelde hij ook een prima wedstrijd. Kort voor tijd kregen de Superboeren nog een prima kans, maar Wormgoor zag een harde vrije trap, stijlvol worden gepakt door Van Dijk.

Door de 1-1 werd een verlenging noodzakelijk. Hierin waren Poepon (met het hoofd) en Martensson, die de lat trof, het gevaarlijkst. Uiteindelijk moest ook ditmaal de beslissing vallen vanaf elf meter. Deze gang maakte de thuisclub beter en kon het zich zelfs een misser van Rose en Poepon permitteren.

Karakteristiek, woensdag 21 september 2011, Tweede ronde KNVB-beker

De Graafschap* - FC Utrecht 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
1-0, Dulee Johnson (18). 1-1 Oar (45+2)

Strafschoppenserie (4-3, FC Utrecht begonnen)
1. Yuri Rose (lat) - Sneijder (gestopt door Yves De Winter)
2. Vito Wormgoor (raak) - Mulenga (raak)
3. Soufian El Hassnaoui (raak) - Nilsson (raak)
4. Michael de Leeuw (raak) - Boldewijn (raak)
5. Rydell Poepon (over) - Asare (lat)
6. Rogier Meijer (raak) - Schut (over)

* De Graafschap naar de volgende ronde

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 5.360

Geel De Graafschap: Nenad Sreckovic, Soufian El Hassnaoui
Geel FC Utrecht: Martensson

De Graafschap:
Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu (58. Ties Evers), Rogier Meijer, Vito Wormgoor, Xhelil Abdulla, Yuri Rose, Gregor Breinburg (91. Soufian El Hassnaoui), Dulee Johnson (58. Michael de Leeuw), Jussi Kujala, Rydell Poepon, Nenad Sreckovic.

FC Utrecht: Van Dijk, Bovenberg, Nilsson, Schut, Bulthuis, Kali (78. Mulenga), Martensson, Asare, Sneijder, Gerndt (41. Boldewijn), Oar (90.Zullo)

Overig

Man of the Match

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X