Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Uitgeschakeld De Graafschap laat RKC wankelen (1-1)

Uitgeschakeld De Graafschap laat RKC wankelen (1-1)

Het is De Graafschap niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de Play-Offs om promotie. RKC Waalwijk won het eerste duel in Doetinchem met 0-1. In de return deed De Graafschap de thuisclub enkele benauwde momenten, maar bleef het bij 1-1,

De Graafschap, dat met de zelfde elf namen aan de aftrap verscheen, kende een prima begin. Vincent Vermeij had al vroeg de score kunnen openen, maar de blonde aanvaller reeg de bal niet achter doelman Van Dijk. Even later kreeg ook Nathan Kabasele, die in de belangstelling staat van FC Utrecht, een prima mogelijkheid, maar ook hij miste het doel.

RKC acteerde voor rust vooral afwachtend en was alleen via Braber gevaarlijk. In een verder saaie eerste helft, werd doelpuntloos de rust gehaald: 0-0. 

Na rust kwam het duel tot leven. Dean Koolhof verraste doelman Van Dijk met een vinnige uithaal: 0-1. Hiermee werd de stand over twee duels gelijk getrokken. Erg lang konden de Achterhoekers niet van de voorsprong genieten. Invaller Beauguel rondde voorbereidend werk van Castelen af: 1-1.

De Graafschap had nu een treffer nodig en ging er ook naar op zoek. Het drong de thuisclub terug en voerde de druk op. De ingevallen Tim Vincken schoot in het zijnet. In de ruime extra tijd slaagde De Graafschap nog bijna in haar missie, maar Vermeij zag zijn inzet voor de lijn gekeerd en schoot Kabasele net over. Ook een kopbal van doelman Zwarthoed zorgde voor paniek in de Brabanse defensie, maar het leidde niet tot het doelpunt dat De Graafschap nodig had voor een finaleplaats: 1-1.

Voor De Graafschap is er zo een einde gekomen aan een bewogen seizoen, waarin de club alleen de laatste weken enkele kleine stappen maakte. Met het vizier gericht op het nieuwe seizoen zal de clubleiding enkele duidelijke keuzes moeten maken.

Karakteristiek, zondag 11 mei 2014 (return 2e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

RKC Waalwijk - De Graafschap 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Dean Koolhof (56), 1-1, Beauguel (58)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 4.800

Geel De Graafschap: Nathaniel Will, Edwin Linssen, Gregor Breinburg
Geel RKC Waalwijk: Jüngschlager

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Ties Evers (89. Caner Cavlan), Ted van de Pavert, Milan Massop, Vlatko Lazic (81. Tim Vincken), Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof (76. Jerry van Ewijk), Vincent Vermeij, Nathan Kabasele

RKC Waalwijk: Van Dijk, Van Hoevelen, Apau, Gouano, Van Mosselveld, Duits (46. Beauguel), Braber, Jüngschlager, Castelen, Sno, Schet (90. Anderson)

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X