Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat RKC ontsnappen: 0-1

De Graafschap laat RKC ontsnappen: 0-1

De Graafschap heeft in het thuisduel van de tweede ronde in de Play-Offs een kleine nederlaag geleden. RKC Waalwijk ging door een treffer van Sander Duits met de winst aan de haal. De Superboeren kwamen prima voor de dag maar zagen de beloning niet in de score uitgedrukt (0-1).

Terwijl het onophoudelijk regende op De Vijverberg, begon De Graafschap in de vertrouwde samenstelling van de laatste weken. Alleen Ties Evers verving de geblesseerde Robin Pröpper centraal achterin.

De openingsfase was zonder twijfel voor de thuisclub. RKC, als zestiende geëindigd in de Eredivisie, overleefde een aantal hachelijke momenten. Doelman Van Dijk kreeg hulp van de lat bij een kopbal van Massop. Ook misten Vermeij en Koolhof het doel op een haar.

RKC had tot dan toe nauwelijks iets in te brengen en toch kwamen de Waalwijkers aan de leiding. Sander Duits krulde een makkelijk gegeven vrije trap achter de kansloze Zwarthoed: 0-1.

Na rust ging de jacht van De Graafschap aanvankelijk door, maar de bezoekers hadden nu meer controle, al bleef men aanvallend onzichtbaar. Bij De Graafschap vloeiden de krachten weg om echt een vuist te maken tegen de fysiek sterkere opponent.

Vincent Vermeij zag zijn inzet voor de gelijkmaker nog net worden gekeerd door de doelman. Dit vormde het begin van een klein slotoffensief, waarin een verdiend Doetinchems doelpunt niet viel. In de extra tij ontsnapte De Graafschap toen Castelen faalde voor Zwarhoed.

Het zal niet makkelijk worden, maar er moet nog een return worden gespeeld. Deze is aanstaande zondag in Brabant, aanvang 16,30 uur.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, donderdag 8 mei 2014 (2e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap - RKC Waalwijk 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Duits (31)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 7.803

Geel De Graafschap: -
Geel RKC Waalwijk: Joachim, Van Mosselveld

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Ties Evers, Ted van de Pavert, Milan Massop (82. Caner Cavlan), Vlatko Lazic, Edwin Linssen (75. Soufian Echcharaf), Gregor Breinburg, Dean Koolhof, Vincent Vermeij, Nathan Kabasele

RKC Waalwijk: Van Dijk, Van Hoevelen, Ivens, Gouano, Amieux (82. Van Mosselveld), Anderson (37. Joachim), Duits (59. Schet), Braber, Jungschläger, Castelen, Sno

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X