Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap is Fortuna opnieuw de baas: 3-1

De Graafschap is Fortuna opnieuw de baas: 3-1

De Graafschap is door naar de volgende ronde in de Play-Offs. Nadat eerder het uitduel tegen Fortuna Sittard al met 1-4 was gewonnen, werd het in de return op De Vijverberg ditmaal 3-1 voor de Doetinchemmers.

Trainer Jan Vreman, die ook volgend seizoen de hoofdtrainer is bij De Graafschap, veranderde niets aan zijn opstelling in vergelijking met het duel in Sittard. De bezoekers vochten voor een laatste, weliswaar zeer minieme kans. Maar een offensief bleef uit.

In een voortkabbelende eerste helft waren de beste kansen voor de Superboeren. Deze waren echter niet besteed aan Koolhof en Vermeij. Een streep door de rekening was het uitvallen van Robin Pröpper. De centrumverdediger moest na klein half uur de strijd staken met een hamstringblessure.

Na rust kwamen de doelpunten dan toch. Dean Koolhof opende beheerst de score: 1-0. Hierna was het duel echt gespeeld. Nathanil Will tilde de stand met een schuiver naar 2-0. De Limburgers deden via Sjoerd Linssen nog iets terug: 2-1. Vincent Vermeij tekende, evenals in Sittard, voor het slotakkoord: 3-1.

In de volgende ronde van de Play-Offs speelt De Graafschap een tweeluik tegen de nummer 16 uit de eredivisie (nu RKC). Het eerste duel zal worden gespeeld op donderdag 8 mei op De Vijverberg om 18.45 uur.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag 2 mei 2014 (return 1e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap - Fortuna Sittard 3-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Dean Koolhof (65), 2-0, Nathaniel Will (79), 2-1, S. Linssen (84), 3-1, Vincent Vermeij (87)

Arbiter: Braamhaar
Toeschouwers: 5.350

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert
Geel Fortuna Sittard: Turan

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Nathaniel Will, Robin Pröpper (27. Ties Evers), Ted van de Pavert, Milan Massop (77. Soufian Echcharaf), Vlatko Lazic, Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof (72. Caner Cavlan), Vincent Vermeij, Nathan Kabasele

Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Janssen, S. Linssen, Kis, Vlug (75. Vankan), Voorn, Briels (58. Amoah), Khalouta, N.Koyi, Nepomuceno (70. Gulpen)

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X