Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Stadion Graafschap "huiskamer Achterhoek"

Stadion Graafschap

Het geplande stadion van De Graafschap krijgt niet direct de uitstraling van een voetbaltempel, maar wordt aantrekkelijk om te zien en bevat een mix van functies. Dat zegt commercieel directeur Troost van bouwer BAM. "Dit moet de huiskamer van de Achterhoek worden."

Troost laat weten dat niets het nieuwe onderkomen op het voormalige Vredesteinterrein in Doetinchem nog in de weg kan staan. "Het krijgt een geheel eigen identiteit. Geen lelijke betonnen bak dus, maar een breder gebouw van baksteen gemetseld met een mix van functies. Denk aan appartementen, zorg en scholen. Er is een waslijst van opties mogelijk. Ik zie ook een mooi plein voor me waar Achterhoekers elkaar ontmoeten. Dat kan ook onder de tribunes. Een soort huiskamer dus."

De verwarring over de definitieve aankoop van de grond en de exploitatie, wuift Troost weg. "We zijn allemaal enthousiast en gaan alles nu concreet maken en de voorwaarden invullen. Ook zullen de bestemmingsplannen snel opgestart worden."

Dat grondeigenaar Van Wijnen vrijdag zei dat over de grond nog niets is besloten, verbaast Troost niet eens. "De juristen moeten er nog een goede overeenkomst van maken. Maar afgesproken is dat we het samen gaan doen en ook de voetbalclub is enthousiast. Er moet alleen nog een krabbel onder."

Oud-Voorzitter Veen die de kar trekt namens De Graafschap noemde de aankoop van de grond vrijdag een "belangrijke stap". Wel vindt Veen dat de commercieële haalbaarheid nog onderzocht moet worden. Hij wil zoveel mogelijk dat eventuele risico's voor de voetbalclub worden uitgesloten.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X