Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Verwarring over bouw stadion Graafschap

Verwarring over bouw stadion Graafschap

De bouw van een nieuw stadion voor De Graafschap is weer een stap dichterbij gekomen. Grondeigenaar Van Wijnen en het bedrijf dat het complex moet bouwen (BAM) zijn het volgens de voetbalclub eens geworden over de aankoop van de grond op het Vredesteinterrein.

"Die aankoop is een belangrijke stap en daarover is woensdag een akkoord bereikt", aldus Sietze Veen die de plannen aanstuurt namens De Graafschap. "De commerciële haalbaarheid wordt nog verder onderzocht, maar de risico's zijn volgens mij te overzien."

Opvallend is echter dat Van Wijnen een ander geluid laat horen. "Dat is te voorbarig", reageert projectleider Nieuwenhuizen. "We hebben met de BAM constructief en in goede harmonie gesproken, maar het klopt niet dat de bouw van een stadion op het Vredesteinterrein definitief is. Zij hebben enkele voorstellen bij ons neergelegd en daarover moeten we nog een beslissing nemen. Op dit moment ligt er geen bestemmingsplan op het gebied dat je daar een stadion mag bouwen. De tijdsfactor speelt een belangrijke rol voor ons. Als we kunnen verkopen is het simpel, maar de BAM wil net als wij een goede spreiding van de risico's", legt Nieuwenhuizen uit.

De Graafschap wil weg van de huidige Vijverberg om straks de grotere sponsors meer comfort te kunnen bieden. Op de huidige locatie kan de club niet uitbreiden. Bovendien is de parkeercapaciteit rondom het stadion te gering volgens De Graafschap.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X