Graafschap met gemak en ruim langs Telstar (3-0)

De Graafschap heeft met ruime cijfers gewonnen van een zwak spelend Telstar. Op de goed gevulde Vijverberg werd het 3-0. De ploeg van Pieter Huistra pakte op deze manier drie belangrijke punten.

Bij de thuisclub verscheen Tim Vincken weer in de startende elf, waardoor Vlatko Lazic genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Voor deze wedstrijd had De Graafschap haar voormalige jaarkaarthouders gratis toegang verleend.

Het eerste half uur gebeurde er niet veel. De Graafschap had wel het meeste balbezit, maar speelde te slordig om de afwachtende bezoekers te verontrusten. Het venijn zat hem in de start van de eerste helft. Eerst knikte Tim Bakens bij een hoekschop de 1-0 binnen. Nog voor de rust gevolgd door de 2-0 van Tim Vincken. Daarmee werd het krachtverschil toch nog voor rust in de score uitgedrukt.

In de tweede helft kwam De Graafschap niet in de problemen en kreeg het zelf nog een aantal mogelijkheden. De ingevallen Nathan Kabasele gaf de thuisploeg nieuwe energie. De huurling van Anderlecht miste direct een prima mogelijkheid. Parzyszek en Evers waren ook dicht bij succes.

De enige die nog voor een doelpunt tekende was Jerry van Ewijk. De aanvaller ronde oog-in-oog met doelman Zonneveld, die prima keepte overigens, beheerst af en legde zo de eindstand vast: 3-0.

Karakteristiek, zaterdag 07 september 2013

De Graafschap - Telstar 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Tim Bakens (38), 2-0, Tim Vincken (44), 3-0, Jerry van Ewijk (78)