Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zet Jong PSV simpel opzij

De Graafschap zet Jong PSV simpel opzij

De Graafschap heeft een eenvoudige zege geboekt op Jong PSV. Het werd 3-0. Voor de Achterhoekers betekende het de tweede thuiszege in evenzovele duels. De bezoekers zagen in de extra tijd twee rode kaarten.

Op de met slechts 3768 toeschouwers gevulde Vijverberg was er de eerste basisplaats voor Tim Bakens. Hij verwees Timothy van der Meulen naar de bank. Met het bezoek van Jong PSV keerde ook Darije Kalezic terug op De Vijverberg. De oefenmeester die in Doetinchem uiterst succesvol was, kreeg een warm welkom.


De Graafschap kende een prima start. Met een aantal aardige combinaties was de ploeg van Pieter Huistra dreigend. Alleen Jerry van Ewijk wist echter het net te vinden (1-0). Een geplaatste bal van Garcia-Calvete zeilde net over het doel. Jong PSV moest het hebben van enkele snelle uitvallen, maar inde problemen kwam De Graafschap niet. Na het goede eerste kwartier zakte het duel helemaal weg en werd het een lange zit tot aan de rust.


Na rust trok de ploeg van Pieter Huistra de wedstrijd naar zich toe. Piotr Parzyszek maakte binnen het uur de 2-0 en 3-0, Zo heeft de Poolse aanvaller zijn eerste twee treffers van het seizoen te pakken. De wedstrijd was gespeeld en een hogere score lag in het verschiet. Maar de matig acterende doelman Bertrams weigerde zich, met het nodige kunst-en-vlieg-werk, vaker passeren.


In de slotminuten van deze ontmoeting lieten de jonge bezoekers zich enigszins gaan. Rayhi en Antonio kregen direct rood voorgehouden van arbiter Honig.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, zaterdag 24 augustus 2013

De Graafschap - Jong PSV 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Jerry van Ewijk (9), 2-0, Piotr Parzyszek (51), 3-0, Piotr Parzyszek (58)

Arbiter: Honig
Toeschouwers: 3.768

Geel De Graafschap: -
Geel Jong PSV: Hermannsson, Kardes, Bentancourt, Horsten

Rood Jong PSV: Rayhi (overtreding van achteren, 90+1), Antonio (natrappen, 90+2)

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers, Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Edwin Linssen (59. Soufian Echcharaf), Jordan Garcia-Calvete (85. Tigran Gazarjan), Gregor Breinburg, Vlatko Lazic (72. Coen Maertzdorf), Piotr Parzyszek, Jerry van Ewijk

Jong PSV: Bertrams, Kardes (46. Dengering), Koch, Hermannsson, Tamata (78. Bentancourt), Van Ooijen, Noor (60. Özbozkurt), Horsten, Van Overbeek, Antonio, Rayhi

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule
& Hoe kom ik aan een seizoenkaart?

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X