De Graafschap wint ruim voor start Play-Offs (1-4)

De Graafschap heeft op de slotdag van de competitie de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch ruim weten te winnen: 1-4. De thuisclub kon maar niet profiteren van de defensieve kwetsbaarheid bij de bezoekers, die op hun beurt aanvallend weer zeer effectief waren.

In Brabant speelde De Graafschap voor de winst om kans te houden op andere (betere) uitgangspositie in de Play-Offs. Pieter Huistra had ook weer de beschikking over Frank van Kouwen en liet hem direct één helft spelen.

De Superboeren hadden al in de eerste minuut op achterstand kunnen staan, maar Van den Broek miste voor Terol. De eerste mogelijkheid voor de Achterhoekers was wel meteen raak. Adil Auassar schoot in de verre hoek binnen: 0-1. Namens Den Bosch bezorgde Randy Wolters de Doetinchemse defensie handenvol werk. De snelle buitenspeler schoot prachtig de gelijkmaker op het bord: 1-1, Wolters liet hierna nog behoorlijke kansen liggen.

De Graafschap was zeker niet de bovenliggende partij, maar had niet veel kansen nodig om te scoren. Zo kon de ploeg voor de rust via Anco Jansen en Piotr Parzyszek al uitlopen naar 1-3 en trof tussendoor een inzet van Vincken de paal.

Bij aanvang van het tweede bedrijf bleef Van Kouwen, zoals gepland, achter in de kleedkamer. De ingevallen Pröpper begon zwak en hij zag dat FC Den Bosch, spelend zonder de langdurig geblesseerde spits Tom van Weert, meerdere kansen kreeg. Maar treffers bleven uit.

De Graafschap scoorde nog wel. Een lichte overtreding op Anco Jansen bleek voldoende voor een penalty. De topscorer nam zelf plaats achter de bal en bracht zo zijn seizoentotaal op 21 treffers, en de eindstand in De Vliert op 1-4.

Pieter Huistra lijkt voor de wedstrijden in de Play-Offs aanvallend nauwelijks zorgen te hebben, deze liggen vooral in de laatste linie. Dit is wellicht ook een van de oorzaken voor de toch teleurstellende eindklassering: achtste.

Karakteristiek, vrijdag 03 mei 2013

FC Den Bosch - De Graafschap 1-4 (1-3)
Scoreverloop: 0-1, Adil Auassar (4), 1-1, Wolters (17), 1-2, Anco Jansen (28), 1-3, Piotr Parzyszek (43), 1-2, Anco Jansen (65/penalty)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 3.989