Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap eenvoudig langs Telstar: 2-0

De Graafschap eenvoudig langs Telstar: 2-0

De Graafschap weet weer wat winnen is. De Achterhoekers hadden weinig te vrezen van tegenstander Telstar. Op De Vijverberg werd het 2-0.

Bij De Graafschap keerde Pieter Huistra, na zijn wedstrijd schorsing terug op de bank. Ook Gregor Breinburg verscheen weer in de basis., waarin ook de van een blessure herstelde Vlatko Lazic weer zijn opwachting maakte.

De thuisclub startte gretig aan het duel tegen laagvlieger Telstar. Kansen volgden er dan ook al snel. Het eerste schot van Adil Auassar trof de paal. In de herkansing mikte Garcia-Calvete ruim te hoog. De kleine Belg stond even later aan de basis van de Doetinchemse voorsprong. Zijn voorzet werd door Parzyszek afgerond: 1-0.

De ploeg van Pieter Huistra nam geen gas terug en ging voor een vroege beslissing van het duel. Garcia-Calvete had die op zijn schoen, maar miste alleen voor Varkevisser. Ook Parzyszek miste nog een kans op zijn tweede goal van de avond. Namens de bezoekers uit Velsen-Zuid zorgde Matusiwa voor het eerste wapenfeit. Zijn inzet, vlak voor rust, ging net naast.

Koud in de tweede helft deed Anco Jansen de lat pijn met zijn uithaal. En even later wist Parzyszek een gave voorzet van de ingevallen Tim Vincken niet tot doelpunt te promoveren. Hierna bleef De Graafschap wel het meest in balbezit maar werd het slordiger en werd de score niet opgevoerd. Het nietige Telstar beet nog tweemaal verraderlijk van zich af via Isoufi en Murphy, voordat Anco Jansen wel de 2-0 liet aantekenen uit een counter. Hierna was er nog het competitiedebuut van Sam Hendriks, die in het veld kwam voor de clubtopscorer.

Karakteristiek, vrijdag 26 april 2013

De Graafschap - Telstar 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Piotr Parzyszek (9), 2-0, Anco Jansen (87)

Arbiter: Bekebrede
Toeschouwers: 8.523

Geel De Graafschap: Rogier Meijer, Anco Jansen
Geel Telstar: -

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Timothy van der Meulen, Vlatko Lazic, Rogier Meijer (55. Tim Vincken), Gregor Breinburg (79. Niek te Veluwe), Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen (88. Sam Hendriks)

Telstar: Varkevisser, Correia, Mac-Intosh, Promes, Rifai (70. Salasiwa), Hoefdraad, Korpershoek (83. Rijnink), Lettinga, Isoufi (88. Marveggio), Murphy, Matusiwa 

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X