Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap onderuit in kwaliteitsarm duel: 1-0

Graafschap onderuit in kwaliteitsarm duel: 1-0

De Graafschap leed op bezoek bij Fortuna Sittard een terechte nederlaag In het kwaliteitsarme duel bleek één late Limburgse treffer voldoende: 1-0. Bovendien zag De Graafschap Fortuna passeren op de ranglijst.

De Graafschap begon Sittardse Trendwork Arena in de opstelling van de laatste weken. Dus met de jonge achterhoede en Van Ewijk als vervanger van de geschorste Anco Jansen. Wat de toeschouwers in de eerste helft te zien kregen was bar en boos. Namens de thuisclub miste Khalouta binnen vijf minuten een riante mogelijkheid.

Vanaf de bank zag Pieter Huistra, de ook volgend seizoen de oefenmeester is in Doetinchem, dat het wel erg karig was wat zijn ploeg op de mat legde .Enige stabiliteit krijgen in het spel van de Superboeren blijkt een regelmatig terugkerend probleem. De enige echte kans voor De Graafschap was voor Van Ewijk, maar hij strandde op de doelman. Dat er voor rust niet werd gescoord, daar keek niemand van op: 0-0.

Na rust werd het allemaal niet beter, wel levendiger. Huistra bracht bij aanvang Rogier Meijer voor Vincken., binnen een kwartier gevolgd door Soufian El Hassnaoui voor de onzichtbare jongeling Parzyszek. Maar een echte vuist kon De Graafschap niet maken.

De kansen bleven schaars en de beste waren voor de geelgroene formatie van Willy Boessen. N’Koyi en Vets lieten de kansen op de openingstreffer liggen. Een kleine tien minuten voor het einde verscheen Van Ewijk zowaar voor doelman Kaya. De sluitpost was net op tijd om een Achterhoekse voorsprong te voorkomen.

In de slotfase bezorgde N'Koyi zijn ploeg dan toch de verdiende winst. Hij kopte de bal prachtig achter Terol. Voor N'Koyi alweer zijn veertiende van het seizoen: 1-0,

Zo blijft het voor De Graafschap een moeizaam seizoen, waarin wisselvalligheid de boventoon voert. Alleen de Play-Offs zouden het seizoen nog wat kleur kunnen geven.

Karakteristiek, vrijdag 5 april 2013

Fortun Sittard - De Graafschap 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, N'koyi (82)

Arbiter: Koekoek
Toeschouwers: 3.580

Geel De Graafschap: Adil Auassar, Joost Terol
Geel Fortuna Sittard: Voorn, Turan

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Robin Pröpper, Timothy van der Meulen, Milan Massop, Tim Vincken (46. Rogier Meijer), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar (85. Coen Maertzdorf), Piotr Parzyszek (58. Soufian El Hassnaoui), Jerry van Ewijk

Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Vets, Janssen, Schroyen, Diaz, Voorn, Kruijsen (88. Cevik), Khalouta, N'koyi, Rajcomar (85. Nepomuceno)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X